Ketina nesugrįžti į mokyklų suolus

Ar mokyklos dar sugrįš prie įprastinio darbo klasėse, ar toliau dirbs nuotoliniu būdu, Švietimo, mokslo ir sporto ministerija leido apsispręsti pačioms savivaldybėms bei mokyklų vadovams. Prienų rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Rimvydas Zailskas sako, kad penktadienį vykusiame mokyklų vadovų pasitarime dauguma mokyklų vadovų išreiškė savo poziciją šiuos mokslo metus baigti nuotoliniu būdu. Sutarta, kad per šią savaitę direktoriai šį klausimą aptars su mokyklų bendruomenėmis, atliks ugdymo plano pakeitimus ir, gavę mokyklų tarybų pritarimą, apie savo apsisprendimą informuos Švietimo ir sporto skyrių.
Rimvydo Zailsko teigimu, mokymosi sunkumų, specialiųjų poreikių turintys mokiniai ir brandos egzaminams besiruošiantys abiturientai gaus visą reikiamą pagalbą, nuo gegužės 25 d. jiems galės būti vykdomos ne tik nuotolinės, bet ir tiesioginės konsultacijos su mokytojais.
Abiturientai dar turi visą mėnesį, per kurį, padedami mokytojų, galės kompensuoti nuotolinio mokymo praradimus. O nuo birželio 22 dienos jiems prasidės brandos egzaminų sesija. Egzaminai bus vykdomi kitaip – abiturientai bus išskirstyti į atskiras klases po devynis. Anot R. Zailsko, dėl karantino sutrumpėjus mokslo metams ir pasiruošimo laikotarpiui, ŠMSM buvo svarstyta, ar nereikėtų atsisakyti egzaminų. Tam paprieštaravo aukštosios mokyklos, motyvuodamos tuo, kad kartu su šių metų abiturientais į aukštąsias stos ir tie, kurie mokyklas baigė pernai ar dar anksčiau, todėl svarbu sudaryti vienodas priėmimo sąlygas visiems stojantiesiems.

Dalė Lazauskienė

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *