Ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupės atnaujina darbą

Nuo gegužės 18 d. į įprastą darbo ritmą leista grįžti ikimokyklinio bei priešmokyklinio ugdymo įstaigoms, tik jos privalės laikytis būtinų saugos reikalavimų, skirtingų grupių izoliacijos, kad vaikai kuo mažiau kontaktuotų vieni su kitais.
R.Zailskas patikino, kad visos įstaigos pasiruošusios, tačiau tikrai ne visi tėveliai savo vaikus ves į darželiuose ir mokyklose esančias grupes. Pirmadienio duomenimis, „Ąžuolo“ progimnazijoje iš keturių priešmokyklinio ugdymo grupių veiks tik viena, į Veiverių Tomo Žilinsko gimnaziją susirinko devyni priešmokyklinukai, kitose rajono ugdymo įstaigose į šias grupes atėjo vos po vieną ar du vaikus, todėl taupymo sumetimais priežiūros paslauga jiems bus teikiama ikimokyklinio ugdymo grupėse.
Švietimo ir sporto skyriaus vedėjo manymu, iš tikrųjų yra netikslinga atnaujinti priešmokyklinio ugdymo grupių veiklą, kadangi joms mokslo metai truks tik iki birželio. „Revuonos“ pagrindinėje mokykloje priimtas būtent toks sprendimas, ir tėveliai vaikų į šias grupes neatves.
Tuo tarpu visos rajono ikimokyklinio ugdymo įstaigos atnaujina veiklą ir dirbs per vasarą, išskyrus N.Ūtos ir Šilavoto mišrias ikimokyklinio-priešmokyklinio ugdymo grupes. „Saulutės“ lopšelyje-darželyje veiks visos penkios, „Pasakoje“ – visos grupės, nors ir nepilnos, „Gintarėlyje“ – trys grupės mažiesiems.
Nors galbūt ne visi darbuotojai, paisydami rekomendacijų, į grupes sugrįš dėl savo rizikingo amžiaus, vedėjas tikisi, kad darbas grupėse su tais vaikais, kurie susirinks, vyks sklandžiai.
Paklaustas, ar darželių auklėtojai turi galimybę pasitikrinti dėl COVID-19, skyriaus vedėjas teigė, kad tokios prievolės nėra, bet darbuotojai turi teisę atlikti ėminius. Visgi tai padaryti būtų pakankamai sudėtinga dėl didelių eilių Kauno mobiliajame punkte, o pasitikrinti Prienų karščiavimo klinikoje darbuotojai negali.
Tuo tarpu švietimo, mokslo ir sporto ministras savivaldybėms pažadėjo, kad neįvykus suplanuotiems respublikiniams renginiams, 2,5 mln. eurų sutaupytų lėšų bus skiriama vaikų stovykloms ir edukacinėms programoms vasarą. Šias lėšas, kurios bus paskirstytos savivaldybėms, bus galima naudoti ne tiktai vasarą, bet ir iki kalendorinių metų pabaigos. 
Dalė Lazauskienė

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *