Ugniagesių globėjo diena – su nuotolinėmis šv. Mišiomis ir įvertinimo ženklais

Gegužės 4-ąją šalies ugniagesiai gelbėtojai savame rate, be didelių iškilmių, paminėjo Šv. Florijono – ugniagesių globėjo – dieną. Kauno APGV Prienų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininko Gintauto Baltrimo teigimu, profesinės šventės paminėjimas buvo kuklus, ribojamas karantino reikalavimų.


Po rytinės rikiuotės Prienų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos darbuotojai nuotoliniu būdu stebėjo šv. Mišias iš Kauno Šv. Arkangelo Mykolo Įgulos bažnyčios, išklausė valdybos viršininko Vido Barausko sveikinimus bei Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktoriaus įsakymą dėl geriausių ugniagesių apdovanojimų.
Tarp apdovanotųjų – ir keturi pasižymėję Prienų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos darbuotojai. Žinybiniais ženklais „Už garbingą tarnybą“ įvertinti ne mažiau nei dvidešimt metų šioje tarnyboje dirbantys darbuotojai: skyrininkas Arūnas Stanionis, vyresnysis ugniagesys Artūras Kavaliauskas, ugniagesys gelbėtojas Vidmantas Simonaitis. Ženklu „Už nuopelnus gyventojų saugai“ apdovanotas vyriausiasis specialistas Darius Giraitis. Apdovanojimus įteikė ir pasižymėjusiems darbuotojams padėkojo tarnybos viršininkas Gintautas Baltrimas.
Pasak G.Baltrimo, ugniagesiai gelbėtojai nusipelnė ne tik padėkų, bet ir paskatinimo, juk jų darbe netrūksta sudėtingų ir ekstremalių situacijų.
Pernai 18 tarnybos ugniagesių gelbėtojų ištvermingai dalyvavo gesinant didelio masto gaisrą, kilusį Alytaus padangų perdirbimo įmonėje „Ekologistika“. Šį pavasarį prireikė jų profesionalumo ir įgūdžių, kai vienas po kito Prienų rajono ir Birštono savivaldybėse kilo sodybų gaisrai, degė medienos apdirbimo įmonė, pernykštė žolė ir miškas. Dauguma tokio pobūdžio gaisrų kartojasi pavasario – rudens sezonais ir yra susiję su lauko erdvių tvarkymo darbais.
–Iššūkių buvo – mūsų pareiga būti pasirengusiems juos įveikti. Visi gaisrai sutelktomis jėgomis buvo sėkmingai užgesinti, ugnis nepersimetė į gyvenamuosius namus, bu-vo išsaugotos žmonių gyvybės, todėl profesinę dieną pasitinkame nusiteikę pozityviai, – akcentavo Prienų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas.
Anot Gintauto Baltrimo, šiemet pastebima atvirose teritorijose kilusių gaisrų mažėjimo tendencija, jam norėtųsi tai sieti su didėjančiu gyventojų sąmoningumu ir atsakingumu.
Jis minėjo, kad priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos užduočių ir reagavimo į pranešimus spektras yra labai platus: jie gesina gaisrus, vykdo įvairius gelbėjimo darbus autoįvykių, cheminio užterštumo, galimų savižudybių, nelaimingų atsitikimų atvejais, padeda greitosios medicinos pagalbos darbuotojams pergabenti sunkius ligonius, gelbsti skęstančiųjų gyvybes, į nepavydėtinas situacijas atsidūrusius gyvūnus.
Todėl ir Šv. Florijono dieną ugniagesiams gelbėtojams skirtuose sveikinimuose jų kilnus darbas įvertintas pačiais gražiausiais žodžiais, jiems palinkėta, kad, saugodami kitų turtą ir gyvybes, patys išliktų saugūs ir sveiki.
Dalė Lazauskienė

Rubrikoje Teisėsauga. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *