Pyragas Mamai!

Šį gegužės sekmadienį minėsime Motinos dieną, deja, saugodami savo mamas, baltų žiedlapių nuklotais takais dar negalėsime skubėti pas jas ir apkabinti, dar per anksti…
Todėl šventės proga savo mamoms nusiųskite kvepiantį lauknešėlį, į kurį įdėkite pagal savo firminį receptą iškeptą pyragą. Mama tikrai džiaugsis tokia nuoširdžia, su meile ir išmone paruošta Jūsų dovana…
„Gyvenimo“ Facebook’o puslapyje kvietėme Jus atsiversti senus savo užrašus, susirasti tą ypatingąjį receptą ir pagal jį iškepti PYRAGĄ MAMAI. Ačiū už atsiųstas savo kepinių nuotraukas su pridėtais receptais ir galimybę pasidalinti jais su laikraščio skaitytojais.


Dovilės Abak obuolinis pyragas
1 stiklinė miltų; 1 stiklinė cukraus; 5 kiaušiniai; 7 obuoliai; 1 šaukštelis cinamono
Mikseriu išplakti kiaušinius su cukrumi, suberti miltus. Į kepimo indą supjaustyti neluptus obuolius, užbarstyti cinamonu ir užpilti plakiniu. Kepti 45 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus!


Reginos Bačinskaitės „Tinginys“
1 indelis kondensuoto pieno su cukrumi; 200 g sviesto; 4 šaukštai kakavos; riešutų; 0,5 kg sausainių „Gaidelis“; razinų, aguonų.
Sausainius ir riešutus susmulkiname, suberiame razinas ir aguonas, užpilame pakaitinta iki virimo sviesto, kondensuoto pieno ir kakavos mase, išmaišome, supilame ant kepimo popieriaus ir paslegiame.


Miglės Juozaitytės trupintas pyragas Mamytei
Pagrindui: 10 šaukštų miltų (kvietiniai + avižiniai); 120 gramų sviesto; 2 saujos maltų riešutų; cinamono, druskytės.
Iš šių produktų darome trupinius, jais išklojame atidaromą torto formą. Pakepame orkaitėje 15–20 min. Tada ant viršaus užtepame mėgstamos uogienės ir dedame antrą sluoksnį trupinių, sumaišytų iš 100 gramų avižinių dribsnių, sviesto, medaus ir aguonų.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje maždaug 40 min.
Skanaus!

Rubrikoje Namų ūkis. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *