Pavasariui įsibėgėjus, vyksta darbai Prienų krašte

Nors karantinas sustabdė daug įvairių darbų, sulėtino gyvenimo tempą – pagrindiniai Savivaldybės organizuojami darbai nestoja.

Prasideda Jiezno atnaujinimo darbai
Jiezno mieste jau pradedamos tvarkyti viešosios erdvės: stadiono ir ežero pakrantės zona, teritorija tarp autobusų stoties ir gimnazijos, Nepriklausomybės aikštė, parkas, nusileidimo takas ežero link.
Lygiagrečiai su viešųjų erdvių sutvarkymo darbais Jiezne planuojami ir gatvių remonto darbai – šiais metais bus asfaltuojamos S. Nėries g., J. Basanavičiaus g., Trakų g. ir Tiesos takas.

Asfaltuojamos gatvės
Kelių priežiūros darbai pamažu įsibėgėja visoje savivaldybėje. Šiuo metu vyksta gatvių asfaltavimo darbai „Kalnų“ ir „Vandenio“ sodininkų bendrijose – asfaltuojamos Rūtų ir Ropių gatvės, ruošiamas pagrindas asfaltui Kalnų Sodo g. Iš viso bus paklota 1 km asfalto dangos. Tikimasi, kad vasarą bus pradėtas ir Prienų Revuonos g. kapitalinis remontas – šiuo metu vykdomos rangos darbų pirkimo procedūros.
Meras Alvydas Vaicekauskas džiaugiasi, kad finansavimą gatvių priežiūrai skiria ne tik Kelių direkcija, bet ir Taryba – šiais metais iš biudžeto keliams paskirta 200 000 Eur.
Jei nesutrukdys karantino sukelta ekonominė krizė, šiais metais savivaldybėje planuojama asfaltuoti Prienų Klonio g., Pievų g., Statybininkų g., dalį Mėlynių, Žemaitės ir F. Vaitkaus gatvių, Beržų g. ir Naująją g. Naujosios Ūtos k., Liepų g. Purvininkuose, Kaimynų g. ir šaligatvį prie Maironio g. Išlauže, privažiavimą prie Balbieriškio pagr. mokyklos, Bokšto g. Paprūdžių k., Liepų g. Vyšniūnų k.
Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų paskirstymo komisijos pirmininkės administracijos direktorės Jūratės Zailskienės teigimu, keliai yra viena aktualiausių problemų rajone, todėl jos sprendimui skiriamas ypatingas dėmesys.

Atnaujinamos perėjos, pėsčiųjų takai, viešosios erdvės
Kiekvieną dieną prie Prienų kultūros ir laisvalaikio centro galima matyti besidarbuojančius statybininkus: remontuojamas fasadas, vėliau bus atnaujinamos prieigos. Rangos darbai taip pat vyksta buvusiame Prienų meno mokyklos pastate, kuris iki metų pabaigos bus pritaikytas bendruomenės ir verslo poreikiams, jame įsikurs Bendruomenės ir laisvalaikio centras.
Iki metų pabaigos planuojama sutvarkyti pėsčiųjų taką tarp Kauno ir Stadiono gatvių (vadinamąją Petronio alėją, 110 m), pėsčiųjų taką Stadiono mikrorajone tarp Pramonės ir Stadiono gatvių (560 m).
Prienuose taip pat vyksta gatvių horizontaliojo ženklinimo darbai, tvarkomos pėsčiųjų perėjos Birštono g., Pušyno g. ir Stadiono g.
Ankstyvą pavasarį prasidėjo dešiniosios Nemuno pakrantės sutvarkymo darbai, kurie bus užbaigti šiemet, atsiras daugiau vietų pasivaikščioti Nemuno pakrante, pasigrožėti kraštovaizdžiu. Paprienėje taip pat bus remontuojama Panemunės g., įrengtas pėsčiųjų ir dviračių takas iki estrados, sutvarkyta estrada. Darbus planuojama pradėti šiais metais.
Kairiojoje Nemuno pusėje, šiapus Greimų tilto, jau įpusėjo apžvalgos aikštelės įrengimo ir pakrantės sutvarkymo darbai. Metams baigiantis, tikėtina, jau galėsime pasidžiaugti dar viena puikia poilsio vieta ir atsivėrusiu nuostabiu vaizdu į Nemuną.
Ir tai ne visi darbai, kurie vyksta ar planuojami augančiame, besikeičiančiame, gražėjančiame Prienų krašte.
Prienų r. savivaldybės informacija

Rubrikoje Mūsų kraštas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *