Už skirtas lėšas bus asfaltuotos devynios gatvės ar jų atkarpos

Atsižvelgiant į Lietuvos savivaldybių pateiktus prašymus, susisiekimo ministro J. Narkevičiaus įsakymu joms paskirstyta 20 mln. eurų Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų, numatytų vietinės reikšmės keliams su žvyro danga asfaltuoti. Pusė šių lėšų pirmą kartą skiriama kaimo gyvenamųjų vietovių keliams, kita pusė – vietinės reikšmės žvyrkeliams asfaltuoti. Tai leis kapitaliai suremontuoti 253 kelių objektus – vietinės reikšmės kelius ir gatves.
Pagal savivaldybių poreikius finansavimas skirtas jų valdomiems vietinės reikšmės keliams, jungiantiems rajoninius kelius, gyvenvietes, taip pat gatvėms kaimo gyvenamosiose vietovėse asfaltuoti. Prie asfaltuotinų kelių buvo priskiriami ir keliai į rekreacijos ar lankytinus objektus, kultūros paminklus.
Prienų rajono savivaldybė taip pat kreipėsi į Susisiekimo ministeriją ir gavo 373,1 tūkst. Eur žvyrkelių asfaltavimui. Už šias lėšas bus galima išasfaltuoti devynias gatves ar jų atkarpas. Gatves, kuriose bus paklotas asfaltas, atrinko Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų paskirstymo komisija. Jos pirmininkės Jūratės Zailskienės teigimu, vadovautasi Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų paskirstymo aprašu ir kitais galiojančiais teisės aktais. Pagrindinis lėšų skirstymo kriterijus – gyventojų skaičius.
Savivaldybė informavo, kad finansavimas skirtas Pievų g., Prienai – 98 000 Eur; Klonio g., Prienai – 42 000  Eur; S. Nėries g., Jieznas – 28 000 Eur; Beržų g. ir Naujosios g. atkarpai, Naujosios Ūtos k. – 42000 Eur; Liepų g., Purvininkų k. – 56 000 Eur; Liepų g., Vyšniūnų k. – 60 000 Eur.
Dviems gatvėms lėšų gauta daug mažiau, nei jų reikėtų. Bokšto g., Paprūdžių k. skirta 46 100 tūkst. Eur (prašyta – 84 000  Eur), Tiesos tak., Jieznas – 1 000 Eur (prašyta – 21 000  Eur).
Nors gauta suma patenkins tik dalį žvyrkelių asfaltavimui reikalingų lėšų, Prienų rajono savivaldybės administracijos direktorė J.Zailskienė mano, kad lėšų skirstymo kriterijai yra pakankamai palankūs, o norai visada yra didesni nei galimybės. Pasak jos, artimiausiu metu ruošiamasi pasirašyti finansavimo sutartis.
Susisiekimo ministerija vietinės reikšmės žvyrkeliams asfaltuoti šiemet paskirstė dvigubai daugiau lėšų nei pernai, todėl savivaldybių lėšų dalis, kuria jos turės prisidėti prie darbų, sumažės nuo 50 iki 30 proc.
Šiemet žvyrkeliams asfaltuoti iš viso numatyta 119,8 mln. eurų Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų (2019 m. – 109,3 mln. eurų). Iš viso Lietuvos keliams pagal Kelių priežiūros ir plėtros programą šiais metais skiriama 589,74 mln. eurų.
„Gyvenimo“ informacija

Rubrikoje Mūsų kraštas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *