LR Vyriausybė per Velykas uždraudė vykti į kitus miestus: skelbiami autotransporto judėjimo apribojimai Birštono savivaldybėje

LR Vyriausybė balandžio 8 d., trečiadienį, uždraudė per Velykas gyventojams vykti į kitas savivaldybes ir miestus. Ribojimas bus taikomas tris šventines dienas – nuo penktadienio (balandžio 10 d.) 20 val. iki pirmadienio (balandžio 13 d.) 20 valandos.
Birštono savivaldybėje bus taikomi šie autotransporto judėjimo apribojimai:
. Policijos postas bus įvažiavime į miestą, prie žiedo, B. Sruogos gatvėje. Policijos pareigūnai kontroliuos įvažiavimą, stovės STOP ženklas, bus tikrinamas kiekvienas automobilis. Išvažiavimas iš miesto nebus ribojamas.
. Bus draudžiama įvažiuoti į B. Sruogos gatvę iš Jaunimo gatvės (nuo žiedo).
. Už „Norfos“ aikštelės bus ženklas, draudžiantis išvažiuoti B. Sruogos gatve (žiedo link).
. Įvažiavimas į Birštono miestą N. Silvanavičiaus gatve (nuo A16 kelio) bus uždarytas. Bus pastatytas ženklas „Eismas draudžiamas“ ir tvorelė su ženklu.
. Iš B. Sruogos gatvės bus draudžiamas išvažiavimas N. Silvanavičiaus gatve.
. Visą savaitgalį Birštono mieste patruliuos Policijos ekipažas, tvarką užtikrins šauliai savanoriai ir viešosios tvarkos specialistas.
LR Vyriausybės pakeistose karantino sąlygose numatyta, kad ribojimai nebus taikomi, kai vykstama dėl artimųjų giminaičių mirties, sunkios ligos ar nelaimės, darbo reikalais, kai darbo vieta yra kitoje savivaldybėje, ar teikiant būtiną medicininę pagalbą. Taip pat draudimai negalios gyventojams, jei jie vyksta į kitą, nei savo gyvenamąją savivaldybę, kai toje savivaldybėje turi nekilnojamojo turto. Judėjimas ribojamas tik į miestus ir miestelius kitose savivaldybėse, nei asmenys gyvena. LR Vyriausybės sprendimu, šie ribojimai bus įvedami siekiant pažaboti koronaviruso plitimą, o tvarką turės užtikrinti šalies policija, jei reikės, bus pasitelkiama ir kariuomenė.
Birštono savivaldybės informacija


Birštono sav. saugaus eismo komisija priėmė sprendimą uždrausti motociklų eismą Birštono mieste
Atsižvelgdama į gyventojų prašymus, Birštono savivaldybės saugaus eismo komisija priėmė sprendimą uždrausti motociklų eismą Birštono mieste. Motociklininkams bus leidžiama atvykti į automobilių stovėjimo aikštelę, esančią Žvėrinčiaus gatvės pradžioje, ir aikštelę prie prekybos centro „Norfa“. Sprendimas buvo priimtas dėl motociklininkų keliamo triukšmo, viešosios tvarkos trikdymo ir įžūlaus elgesio mieste. Birštonas – tylos ir ramybės kurortas, todėl ir motociklininkų bendruomenė raginama gerbti kurorto tvarką ir Birštono gyventojus.
Birštono savivaldybės informacija

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *