Saviizoliacija Jiezno paramos šeimai centre – ne formalumas

Jiezno paramos šeimai centro patalpas vienas po kito palieka mūsų rajono gyventojai, jau atbuvę 14 dienų saviizoliacijoje. Balandžio 6 d. duomenimis, centre gyvena 17 asmenų, iki šiol nė vienam iš jų karščiavimo ar kiti koronaviruso simptomai nepasireiškė. Privalomo karantino laikotarpį namuose leidžia registruoti 43 asmenys.
Jiezno paramos šeimai centro direktorė Jūratė Žukauskienė teigė iš centro patalpose gyvenančių asmenų nesulaukusi jokių priekaištų ar skundų dėl gyvenimo sąlygų ar aprūpinimo. Darbuotojams jie taip pat nekelia jokių rūpesčių. Direktorės teigimu, visi asmenys (išskyrus du) gyvena atskiruose kambariuose, naudojasi atskirais tualetais, šeimos jiems parūpinusios televizorius ar kompiuterius, todėl gyventojai nėra atskirti nuo pasaulio, gauna naujausias žinias, žiūri filmus, bendrauja su artimaisiais.
Iš vietos maitinimo įmonės jiems atvežami karšti pietūs, pusryčiams ir vakarienei – maisto daviniai. Perduodamos ir artimųjų suruoštos lauktuvės, tiesa, apie alkoholį negali būti nė kalbos, nes darbuotojai tikrina, kad tokios „vaišės“ gyventojų nepasiektų.
J.Žukauskienė patikina, jog gyventojai neturi galimybių išeiti į miestelį, juolab vaikščioti po parduotuves. Jeigu kažkas yra tuo įsitikinęs – klysta. Asmenys gyvena antrame ir trečiame pastato aukštuose, kurių durys yra rakinamos, uždara ir kiemo teritorija, bendravimas su jais vyksta, išklausomi pageidavimai telefonu. Maisto perdavimas, parūkymai tam skirtoje vietoje yra organizuojami taip, kad žmonės vieni su kitais nesusitiktų. Taigi saugios sąlygos užtikrintos, ir, anot pašnekovės, tik nuo pačių asmenų sąmoningumo priklauso, ar jie saugo save ir kitus.
Pirmieji gyventojai į centrą atvyko nepatikrinti dėl koronaviruso, atbuvus paskirtą karantino laiką jiems ligos simptomai nepasireiškė. Tiems gyventojams, kurie, pasikeitus priverstinio apgyvendinimo reikalavimams, išvyko izoliuotis namuose, buvo paimti ėminiai, gauti neigiami atsakymai. Atvykusieji vėliau buvo patikrinti dar oro uostuose ar išlipę iš kelto.
„Laikinieji centro gyventojai kasdien matuojasi temperatūrą, jeigu kuris nors pradėtų kosėti, apie tai darbuotojus tuoj pat informuotų už sienos gyvenantys jų kaimynai,“ – pastebi J.Žukauskienė.
Dalė Lazauskienė

Rubrikoje Aktualijos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *