Policijos pareigūnų savaitgalio iššūkis: geri orai ir poilsiautojų antplūdis

Birštono policijos pareigūnai, siekdami užtikrinti, kad kurorte būtų laikomasi karantino laikotarpio reikalavimų, stiprina savaitgaliais gatvėse patruliuojančias pajėgas. Pagalbos prašoma iš kariškių ir savanorių.
Birštono policijos komisariato viršininkas Rolandas Stiklius patvirtino, jog tokia būtinybė iškilo po praėjusio šeštadienio, kuomet miesto viešąsias erdves užplūdo daugybė geru oru besidžiaugiančių žmonių, ne visi jie buvo su kaukėmis, laikėsi saugaus atstumo nuo kitų poilsiautojų, paisė nurodymo vaikščioti ne didesnėmis, nei po du asmenis, grupėmis.
– Praėjusį savaitgalį gatvėse budėjo daugiau, nei įprastai, pareigūnų, savo veiksmus derinome su Savivaldybės viešosios tvarkos specialistu, iš važiuojančio automobilio nuolat leidome garso įrašą, perspėjantį poilsiautojus laikytis karantino taisyklių. Vis dėlto pastebėjome ir tokių asmenų, kurie į tai nereagavo, todėl pareigūnams teko juos įspėti ir asmeniškai. Dažniausiai tai buvo jauni asmenys. Vienas smulkusis verslininkas, parduodantis kavą išsinešimui, įspėtas užtikrinti, kad pirkėjai nesibūriuotų prie prekybos taško, – sakė R.Stiklius.
Visgi jis sakė pastebintis, kad dauguma žmonių, ypač vietiniai gyventojai, yra pakankamai drausmingi, supranta situacijos rimtumą, laikosi asmens higienos ir saugumo reikalavimų parduotuvėse. Darbo dienomis kurorto gatvės ištuštėjusios, parkuose prie treniruoklių išvysi tik vieną kitą žmogų. Saugant policijos pareigūnus, jie aprūpinti apsauginiais kombinezonais, akiniais, kaukėmis, respiratoriais, antbačiais, dezinfekcinėmis priemonėmis. Apsauginius kostiumus, pasak PK viršininko, jiems teko vilktis kartą, kai vyko pagelbėti greitosios medicinos pagalbos darbuotojams. Kasdien 3–3 pareigūnai dirba ir atsiskaito nuotoliniu būdu, patruliuojantys gatvėse pagal galimybes stengiasi vengti artimo fizinio kontakto su žmonėmis.
Rolandas Stiklius papasakojo apie kitą koronavirusinės infekcijos grėsmės sukeltą „fenomeną“: Birštono savivaldybėje kovo mėnesį buvo užregistruotos tik dvi nusikalstamos veikos: bankinės kortelės vagystė iš artimo asmens ir mieste sulaikytas girtas vairuotojas, Ukrainos pilietis. Nors Respublikoje šiuo laikotarpiu fiksuojamas išaugęs smurto artimoje aplinkoje atvejų skaičius, Birštone šio pobūdžio pranešimų per mėnesį sulaukta gerokai mažiau – vos dviejų.
Tiesa, pastebi PK vadovas, policijos pareigūnams teko aštuonis kartus reaguoti į pranešimus apie saviizoliacijos namuose nesilaikančius iš užsienio grįžusius asmenis – jie buvo perspėti telefonu.
Dalė Lazauskienė

Rubrikoje Teisėsauga. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *