Koronavirusas neaplenkė ir Prienų rajono, ar reikia nerimauti?

Kovo 26 d. paskelbta apie pirmąjį Prienų rajono savivaldybės gyventojui nustatytą COVID – 19 atvejį.

Oficialūs asmenys nenoriai tikslino šią informaciją, neskelbė paciento lyties ir kitų asmens duomenų. Žinoma tiek, kad tai jaunas, maždaug 25 metų amžiaus žmogus, pirminiais duomenimis, užsikrėtęs nuo koronavirusu sergančio asmens, gyvenančio ne mūsų rajone. Ligos simptomai yra lengvi, todėl asmuo yra paliktas gydytis namuose, stebint gydytojams.

Prienų rajono savivaldybės gydytojo Virginijaus Slautos teigimu, tyrimas asmeniui atliktas Kauno mobiliajame punkte su šeimos gydytojo siuntimu.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Prienų skyrius šiuo metu yra nustatęs šešis asmens kontaktus, šie žmonės yra pasirašę, kad laikysis saviizoliacijos nurodymų ir liks namuose 14 dienų. Teigiama, kad koronaviruso infekcijos rizikoje atsidūrę sergančiajam artimi asmenys. COVID -19 ėminiai jiems bus atlikti tuo atveju, jei pajustų šiai ligai būdingus simptomus.

NVSC Prienų skyriaus vadovas Almiras Skiauteris patikino, kad skyriaus specialistai ir toliau dirba, aiškindamiesi visus asmenis, turėjusius sąlytį su sergančiu asmeniu. Specialistas nesiryžo prognozuoti ligos plitimo mastų savivaldybėje. Jo teigimu, ar daugės vidinio užsikrėtimo atvejų, daugeliu atvejų priklausys nuo to, kaip atsakingai gyventojai, grįžę iš užsienio arba turėję kontaktų su grįžusiais/sergančiais asmenimis, laikysis saviizoliacijos ir karantino laikotarpio nurodymų.

Kaip jau minėta, COVID -19 diagnozė buvo patvirtinta po tyrimo mobiliajame patikros punkte. NVSC duomenimis, nuo pat epidemijos pradžios LSMU ligoninės Infekcinių ligų klinikoje koronaviruso tyrimai buvo atlikti devyniems Prienų rajono ir Birštono savivaldybės gyventojams, visi jie neigiami. Dauguma prastai pasijutusių, sukarščiavusių pacientų į ligoninę buvo atvežti greitosios pagalbos automobiliais ir hospitalizuoti stebėjimui.

Dalė Lazauskienė

Rubrikoje Aktualijos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *