„Versmėje“ toliau teikiama antrinė reabilitacija

Šiuo metu, kai SPA centrai ir kitos sanatorijos Birštone uždarytos, „Versmės“ sanatorija tęsia veiklą. Apie tai, kaip organizuojamas darbas karantino sąlygomis, kalbamės su AB Birštono sanatorija „Versmė“ direktore Rasa NOREIKIENE:
– Sanatorija „Versmė“ toliau teikia antrinę reabilitaciją. Pagal Ekstremalios situacijos operacijų vadovo sprendimą, Lietuvoje yra palikti tik du Reabilitacijos II profiliai ir jie abu – nervų ligų ir judamojo-atramos aparato ligos – mūsų sanatorijoje kaip tik ir teikiami. Todėl ir šiuo metu tiesiai iš ligoninių po operacijų ligoniai pas mus siunčiami.
Kadangi esame viduryje Lietuvos, arti Kauno klinikos – jei pacientams reiktų skubios hospitalizacijos, mes, kaip minėjau, toliau reabilituojame pacientus po nervų ligų ir judamojo-atramos aparato operacijų. Kitų profilių pacientai praėjusią savaitę buvo išrašyti. Turėjome nemažai vargo su vokiečiais, kurių buvo apie penkiasdešimt, kol juos įvairiais keliais išsiuntėme.
Antradienį į mūsų sanatoriją buvo perkelti ir paskutiniai ligoniai iš Birštono ir Druskininkų „Eglės“ sanatorijos.
Žinoma, darbo sąlygos pakitusios. Daugiau kaip 50 darbuotojų yra prastovoje, daugelis turi nedarbingumą. Likęs personalas susitelkęs, stengiasi gerai atlikti savo pareigas.
Dezinfekavimo priemonėmis esame apsirūpinę, kitas apsaugos priemones visais įmanomais būdais komplektuojame. Daug kaukių siuvame patys. Jas išdalinome ir ligoniams.
Valgykloje stalai išretinti, žmonės valgo vienas nuo kito atokiai. Nuolat dezinfekuojame patalpas. Lankymas ir kitų žmonių patekimas į sanatoriją griežtai draudžiamas.
Tad taip stengiamės dirbti saugodami vieni kitus.
– Antradienį sveikatos ministrui prakalbus apie galimybę lengvesne forma sergančius Covid-19 pacientus gydyti ir sanatorijose, o kauniečiams apie tai, kad bus ieškoma vietų saviizoliacijai ir Birštone, sulaukėme keleto birštoniečių skambučių su klausimu, ar jie nebus gydomi ir „Versmėje“?
– Kol kas priimti asmenų karantinui ar lengvai sergančiųjų Covid 19 neplanuojam. Jau savaime aišku, kad ir reabilitaciniai ligoniai, ir galimai sergantieji Covid-19 vienoje įstaigoje būti negali. Bet, žinoma, kaip bus toliau – nežinia.

Rubrikoje Teisė žinoti. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *