Birštono savivaldybės informacija

. Lietuvoje patvirtintų, užsikrėtusių koronavirusu, atvejų daugėja, situacija yra labai rimta, todėl prašome – likite namuose, saugokite save ir kitus!
. Raginame artimuosius, šeimos narius, kaimynus pasirūpinti senjorais, užtikrinti, kad jie liktų namuose, kad neitų į maisto parduotuves. Atvežkite maisto, saugiai palikite prie durų, venkite kontakto. Būkime atsakingi už save ir artimuosius!
. Epidemiologams įvertinus, visiems, grįžusiems iš užsienio valstybių ir neturintiems koronaviruso infekcijos klinikinių simptomų, asmenims skiriama 14 dienų izoliacija savivaldybių administracijų numatytose patalpose.
. Birštono savivaldybė birštoniečiams, kurie grįžo iš užsienio ir privalo izoliuotis, yra paruošusi 30 vietų saviizoliacijai. Jei prireiktų daugiau patalpų, jos taip pat numatytos.
. Gyventojams, kurie būtų saviizoliacijoje, Savivaldybė pasirūpins maisto tiekimu. Gyventojai privalo laikytis karantino reikalavimų – tam bus pasitelkta policija ir saugos tarnybos.


Informacija Birštono savivaldybės gyventojams dėl asmens apsaugos priemonių naudojimo viešose vietose ir lankymosi prekybos vietose

Vadovaujantis Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo 2020 m. kovo 23 d. sprendimais,
DRAUDŽIAMA:
1. Apsipirkinėti didesnei nei 2 asmenų grupei, šeimos nariai turi apsipirkinėti po vieną.
2. Prekybos vietose dirbti darbuotojams, kuriems privaloma izoliacija, izoliacijos laikotarpiu, išskyrus darbuotojus, dirbančius nuotoliniu būdu.
3. Asmenims, kuriems privaloma izoliacija, izoliacijos laikotarpiu lankytis prekybos vietose.
REKOMENDUOJAMA:
1. Pirmenybę teikti apsipirkimui internetu, vengiant artimo kontakto.
2. Viešose vietose dėvėti medicinines kaukes (nesant galimybės dėvėti medicininę kaukę – medžiaginę kaukę, dengiančią nosį ir burną), išskyrus vairuojant motorines transporto priemones.
3. Viešose vietose, kur liečiami daiktai, dėvėti vienkartines pirštines.
4. Vengti tiesioginio kontakto, laikytis saugaus atstumo (ne mažiau kaip 2 metrai ir ne ilgiau kaip 15 min.), griežtai laikytis asmens higienos reikalavimų (rankų higiena, kosėjimo, čiaudėjimo etiketas).
Būkime sąmoningi, saugokime save ir kitus!
Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų centro informacija

Nuo kovo 19 d. keitėsi tvarka parkuose ir kitose viešose erdvėse. Prašome Birštono savivaldybės gyventojus būti sąmoningiems ir elgtis atsakingai.
1. Uždrausta parkuose ir kitose viešose erdvėse būriuotis didesnei nei 5 asmenų grupei.
2. Įpareigota parkuose ir kitose atvirose erdvėse laikytis saugaus kontakto (didesnis nei 2 metrų atstumas ir trumpesnis nei 15 min. kontaktas), vengti tiesioginio fizinio kontakto, laikytis asmens higienos (rankų higiena, kosėjimo, čiaudėjimo etiketas).
3. Uždrausta vaikų žaidimų aikštelėse vienu metu žaisti daugiau nei vienos šeimos vaikams.
Būkime sveiki ir saugokime savo artimuosius!
Valstybės ekstremaliųjų situacijų operacijų centro informacija

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *