Prienų socialinių paslaugų centro darbas nesustojo

Vyriausybei paskelbus karantiną COVID-19 pandemijos metu, Prienų socialinių paslaugų centre nuo kovo 16 d. iki kovo 27 d. sustabdytos neįgaliųjų, senjorų dienos užimtumo grupių, Šeimų klubo, vaikų dienos centro „Pienės pūkas“ veiklos. Lankytojai nepriimami, tačiau Socialinių paslaugų centro darbas nesustojo. Centro direktorė Aurelija Urbonienė teigia, kad, apribojus tiesioginį kontaktinį darbą su paslaugų gavėjais, ryšys su socialiai pažeidžiamomis, turinčiomis vaikų šeimomis nuolat palaikomas telefonu, jos konsultuojamos ir informuojamos. Būtinosios paslaugos senyvo amžiaus, neįgaliems gyventojams įprastine tvarka teikiamos namuose.

Paslaugų namuose neatsisakė ir karantino laikotarpiu
– Prienų mieste ir seniūnijose 25 neįgalūs asmenys, negalintys savimi pasirūpinti seneliai ir toliau gauna integralios pagalbos (globos ir slaugos) paslaugas. Nepalikome nežinioje ir 130-ties rajono vienišų, vienų gyvenančių senolių, socialinės darbuotojos ir socialinio darbuotojo padėjėjos juos ir toliau lanko namuose, padeda susitvarkyti buityje, pagamina karštą maistą, nuperka maisto produktus, vaistų, sumoka mokesčius. Apklausus gyventojus ir jų artimuosius, karantino laikotarpiu tik viena senelė sustabdė paslaugas, – pasakoja Socialinių paslaugų centro vadovė.
Jos teigimu, jei tik atsiras daugiau žmonių, kuriems reikia pagalbos namuose, Centras pasiruošęs didinti paslaugų gavėjų skaičių, tai ypač svarbu koronavirusinės infekcijos plitimo metu, kuomet pensinio amžiaus žmonės atsiduria pačioje rizikingiausioje visuomenės grupėje ir turi apriboti savo socialinius kontaktus.
A.Urbonienė svarsto, kad, užsitęsus karantinui, gali tekti peržiūrėti socialiai pažeidžiamoms šeimoms teikiamų paslaugų tvarką, ieškoti būdų, kaip organizuoti psichologo, kitų specialistų konsultacijas nuotoliniu būdu.

Siuva apsaugines kaukes
Pasak Socialinių paslaugų centro direktorės, šiuo laikotarpiu dalis darbuotojų dirba nuotoliniu būdu, tvarko dokumentus, naudojasi proga atlikti tuos darbus, kuriems anksčiau vis pritrūkdavo laiko.
Visoje šalyje trūkstant kaukių, Centro darbuotojos rado išeitį, kaip aprūpinti savo darbuotojus apsaugos priemonėmis. Buvo nupirktas rulonas medžiagos, o socialinio darbuotojo padėjėja Danutė Liutvaitienė pradėjo siūti daugkartinio naudojimo apsaugines kaukes. Centro administracija ir darbuotojos džiaugiasi šia iniciatyva – apsauginės kaukės užtikrins darbuotojų ir paslaugų gavėjų saugumą šiuo itin sudėtingu visiems laikotarpiu, teikiant paslaugas į namus. Atsižvelgiant į Savivaldybės kvietimą ir esant poreikiui, Centro darbuotoja ketina apsauginių kaukių pasiūti ir daugiau.
Prienų rajono savivaldybės socialinių paslaugų centras karantino laikotarpiu reikiamą informaciją teikia tel. (8 319) 52 576. Prašymai techninės pagalbos priemonėms gauti registruojami tel. 8 691 78 566. Dėl transporto paslaugos kviečiama kreiptis tel. 8 697 42 087. Šiais ir kitais klausimais galima kreiptis ir el. paštu soc.paslaugucentras@prienuspc.lt
Socialinių paslaugų centro darbuotojai ragina savo klientus būti sąmoningiems ir atsakingiems, saugoti save ir kitus!
Dalė Lazauskienė

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *