Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena Birštono muziejuje

Labai gražia tradicija tampa Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną Birštono muziejuje paminėti su mažaisiais Lietuvos piliečiais. Ir šiais metais kovo 10 d. į Birštono muziejų sugužėjo gausus būrys Birštono lopšelių-darželių „Vyturėlis“ ir „Giliukas“ auklėtinių.


Koncertinę programą paruošė Birštono lopšelio-darželio „Vyturėlis“ „Bitučių“ grupės (auklėtoja Rosita Ulinskienė), „Skruzdėliukų“ grupės (auklėtoja Danutė Adamonienė) ir Birštono lopšelio-darželio „Giliukas“ priešmokyklinio ugdymo grupės (auklėtoja Gitana Marčiukaitienė) auklėtiniai. Renginį vedė auklėtoja Danutė Adamonienė.
Prasidėjus renginiui, pirmiausiai mažieji piliečiai kartu su auklėtojomis, tėveliais ir muziejaus darbuotojais sugiedojo Lietuvos himną, po to akomponuojant vadovei Janinai Budrevičienei dainavo dainas apie tėvynę, gimtinę ir Lietuvą. Eilėraščius skirtus Lietuvai deklamavo: Mindas Mielaika, Eleonora Marcinkevičiūtė, Goda Revuckaitė, Andrius Adamonis, Austėja Navickaitė, Tėja Raulinaitytė, Patricija Treigytė, Rustė Marčiukaitytė, Elena Baltušytė. Dainos „Saulutės keliu“ solo partiją atliko Vytautas Zubavičius. Po koncerto renginio dalyviams auklėtoja Danutė buvo paruošusi žaidimą, kurio metu susirinkusieji žemėlapyje žymėjo savo gimtąsias vietas. Renginio pabaigoje Birštono muziejaus direktorė Vilijeta Šalomskienė padėkojo mažiesiems už parodą „Mano tėvynė – Lietuva“, kuri visą mėnesį džiugino muziejaus lankytojus, ir gražią šventinę programą bei įteikė mažiesiems saldžią dovaną. Renginys buvo gražus, nes jis liejosi iš tyrų, mažų širdelių. Džiaugiamės šia tradicija ir tikimės ją toliau puoselėti.
Irma Kereišienė
Birštono muziejaus muziejininkė-edukatorė

Rubrikoje Kultūra. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *