Subūrė pomėgis žaisti šaškėmis

Kovo 6 d. Prienų kultūros ir laisvalaikio centre vyko atviras Prienų neįgaliųjų organizacijų komandinis šaškių čempionatas, skirtas Kovo 11 – ajai.

Jame dalyvavo penkios komandos iš trijų organizacijų: Prienų neįgaliųjų draugijai (pirmininkė Irena Valatkevičienė) atstovavo komanda „Kovinukai“, Lietuvos kurčiųjų draugijos Kauno teritorinės valdybos Prienų pirminei kurčiųjų organizacijai (pirmininkė Jūratė Pugačiauskienė) – dvi komandos „Šilas – 1“ ir „Šilas -2“, Lietuvos aklųjų ir silpnaregių Prienų rajono filialo (pirmininkė Irena Karsokaitė) garbę gynė komandos „Mintis-1“, „Mintis-2“. Dėl paskelbto gripo epidemijos ir karantino į varžybas negalėjo atvykti Prienų globos namų šaškininkai.

-Tai pirmas bendras renginys, į kurį subūrėme rajone veikiančias neįgaliųjų organizacijas. Tikimės, kad prasidėjęs bendradarbiavimas tęsis. Kodėl jį pradėjome nuo sporto ir šaškių? Šis žaidimas yra priimtiniausias sportas neįgaliesiems, nereikia ypatingo pasirengimo, atskirų patalpų, svarbu turėti šaškių lentas ir galima žaisti bet kurioje pasirinktoje vietoje. Mūsų draugijos turimos šaškės yra specialiai pritaikytos regėjimo negalią turintiems žmonėms, – sakė viena iš turnyro organizatorių Irena Karsokaitė, džiaugdamasi, kad į iniciatyvą išmėginti savo gebėjimus tarpusavyje gana aktyviai atsiliepė kitų organizacijų atstovai.

Nors silpnaregiai gali pasigirti kassavaitiniu užimtumu Aktyviųjų šaškininkų būrelyje ir dalyvavimo respublikinėse varžybose patirtimi, jų varžovai pasirodė ne iš kelmo spirti. Po tris valandas trukusių partijų susumavus rezultatus paaiškėjo, jog čempionato nugalėtojais tapo Prienų neįgaliųjų draugijos komandos „Kovinukai“ (13,5 taško) nariai: J.V.Gluoksnys, Mikadas Januškevičius ir Vytas Petraška. Antra vieta atiteko LASS Prienų filialo komandai „Mintis“, surinkusiai 9,5 taško. Komandoje žaidė Irena Karsokaitė, Bronius Kamarauskas ir Laima Laukaitienė. Trečioje vietoje su 9 taškais liko komanda „Mintis – 2“ (Ekaterina Buinickienė, Regina Žurauskienė, Birutė Blusiuvienė).

Dalyvauti buvo verta, nes trims pirmas vietas užėmusioms komandoms Prienų rajono savivaldybė paruošė apdovanojimus. Savivaldybės administracijos direktorė Jūratė Zaiskienė kiekvienam šių komandų žaidėjui įteikė po medalį, o komandai nugalėtojai – ir taurę. Likusios komandos paskatintos prizais.

Čempionate teisėjavo Kultūros, jaunimo ir turizmo skyriaus vedėjas Rimantas Šiugždinis. Po varžybų organizatoriai žaidėjus ir jų palaikymo komandas pakvietė pabendrauti prie vaišių stalo, kurį paruošė „Maisto banko“ darbuotoja Jūratė.

Dalės Lazauskienės nuotraukos

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *