„Saulutės“ įkurtuvės naujose patalpose Kauno gatvėje

Kovo 2 dieną oficialiai atidarytos naujosios „Saulutės“ lopšelio-darželio patalpos Kauno gatvėje, Prienuose. Po aštuonerių metų pertraukos buvusios Nemuno pradinės mokyklos korpusai vėl prisipildė gyvybės ir vaikų balsų. Išvakarėse į renovuotą pastatą persikraustę ankstyvojo ir ikimokyklinio ugdymo grupių vaikučiai, kaip tikri šeimininkai, pradžiugino svečius menine programėle.

Įkurtuvių juostelę perkirpo meras A.Vaicekauskas, Savivaldybės administracijos direktorė J.Zailskienė ir lopšelio-darželio direktorė R.Drazdauskienė.

Įkurtuvių juostelę perkirpo Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas, Administracijos direktorė Jūratė Zailskienė ir darželio direktorė Rita Drazdauskienė. Ugdytiniai, jų tėveliai, svečiai, tarp kurių buvo projekto įgyvendinimu rūpinęsi Savivaldybės atsakingi darbuotojai bei rangovai, politikai, dvasininkai, kitų ugdymo, kultūros įstaigų atstovai, buvo pakviesti į šviesią ir erdvią aktų salę, kur vyko renovuoto lopšelio-darželio atidarymo šventė.
Lopšelio-darželio „Saulutė“ direktorė Rita Drazdauskienė padėkojo daugeliui bičiulių ir pagalbininkų, kurie priartino įkurtuves. Nuoširdžius padėkos žodžius ji tarė

„Saulutės“ bendruomenę, persikrausčiusią į naujas patalpas, sveikina vidaus remonto darbus atlikusios UAB „Rūdupis“ direktoriaus pavaduotojas R.Vasiliauskas.

Savivaldybės vadovams ir Tarybai – už pritarimą pastato renovacijos projektui bei skirtą finansavimą; Investicijų, Statybos ir ekonominės plėtros, Švietimo ir sporto skyrių darbuotojams – už konsultacijas ir rūpinimąsi projekto įgyvendinimu, UAB „Fasida“ ir UAB „Rūdupis“ – už kokybiškai atliktus pastato išorės ir vidaus renovacijos darbus, darbuotojams – už atsidavimą darbui ir pareigos jausmą, tėveliams – už pagalbą persikraustant. Direktorė linkėjo, kad šilta ir jauki darželio aplinka nuteiktų kūrybiškam darbui, juolab po to, kai Prienų parapijos klebonas Jonas Baliūnas naująsias patalpas pašventino.
Meras A.Vaicekauskas pasveikino susirinkusiuosius į šiuo metu pačią moderniausią ir

Renovuotame pastate vėl šeimininkaus vaikai.

naujausią ikimokyklinio ugdymo įstaigą. Pasak jo, rekonstruoti ir pritaikyti ikimokykliniam ugdymui labai apleistą pastatą buvo ir graži svajonė, ir didelis iššūkis visai tuo besirūpinusiai komandai. Visų pirma, darbams nepakako europinės paramos, todėl lėšomis teko prisidėti ir Savivaldybei. Tam, kad darbai vyktų greičiau, buvo samdomi keli rangovai. Teko perprojektuoti patalpas pagal keliamus reikalavimus. Todėl merui buvo smagu pasidžiaugti galutiniu rezultatu ir palinkėti, kad įstaiga būtų patraukli vaikams, tėveliams, pedagogams.

Nuoširdūs kolegų sveikinimai.

Lopšelio-darželio bendruomenę su įkurtuvėmis pasveikino LR Seimo nario A.Palionio vardu – jo padėjėja Valė Petkevičienė, Savivaldybės tarybos Kultūros, švietimo, turizmo ir sporto komiteto pirmininkas Deividas Dargužis, UAB „Rūdupis“ direktoriaus pavaduotojas statybai Romualdas Vasiliauskas, Prienų miesto seniūnė Janina Armonienė, lopšelio-darželio tarybos pirmininkas Jonas Masys, kolegos iš kitų miesto ugdymo ir kultūros įstaigų, artimiausi kaimynai.
Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Rimvydas Zailskas sveikinimo kalboje pasidžiaugė tuo, kad „Saulutė“ įkurtuves pasitiko pagausėjusi: lopšelyje-darželyje įsteigtos dvi papildomos

Koncertuoja „Saulutės“ ugdytiniai.

grupės, todėl jame bus daugiau vietų ir daugiau galimybių mažiesiems vaikučiams.
Po sveikinimų direktorė visus svečius pakvietė apžiūrėti šviesias, erdvias, moderniai suremontuotas darželio patalpas.
Po renovacijos pasikeitė patalpų išplanavimas. Išgriovus kai kurias sienas, grupės tapo erdvesnės. Jos apstatytos naujais baldais, įsigyta naujų žaislų ir ugdymo priemonių. Grindys išklotos antialergine kilimine danga. Virtuvė, kurioje ugdytiniams gaminamas šviežias maistas, aprūpinta konvekcine krosnimi. Laiptinėse įrengti keltuvai neįgaliesiems. Darželio

Darželio grupėje.

teritorija dėl saugumo aptverta 1,5 m aukščio tvora, kieme įrengtos keturios naujos žaidimų aikštelės su laipynėmis, čiuožynėmis, sūpynėmis, labirintais ir lavinančiomis priemonėmis. Nors, pasak įstaigos vadovės R.Drazdauskienės, šiek tiek gaila buvo palikti senąsias „Saulutės“ patalpas, kuriose darželis veikė dešimtmečius, visgi naujieji namai daug erdvesni ir šviesesni, turi didesnę aktų salę ir nemažą kiemo teritoriją, kurioje galės vykti lopšelio-darželio bendruomenės šventės, sporto ir sveikatingumo renginiai. Judėjimo ir sveikos gyvensenos skatinimui darželyje skiriamas didelis dėmesys, dalyvaujama respublikiniuose projektuose, vyksta futboliuko užsiėmimai.
Direktorės teigimu, nuo kovo 2 dienos įsteigus dvi papildomas grupes, vieną ankstyvojo ir vieną ikimokyklinio amžiaus vaikams, lopšelyje-darželyje veikia aštuonios grupės, kuriose ugdomi 125 vaikai. Vis dėlto artimiausiu metu patenkinti visų norinčiųjų prašymus įstaiga nebeturi galimybių, o eilėje į lopšelį-darželį laukia 87 vaikučiai, kai kuriems nėra ir vienerių metukų. Daugiau vietų atsiras nuo rugsėjo 1-osios, kuomet vyriausieji ugdytiniai pereis į priešmokyklines grupes mokykloje.
Savivaldybės atstovų teigimu, lopšelio-darželio „Saulutė“ trijų korpusų išorės ir vidaus įrengimo darbai iš viso kainavo 1 078 934 eurai. Didžiąją dalį finansavimo sudaro Savivaldybės lėšos (723 550 eurų). Projekto įgyvendinimui gauta 355 381 euras iš ES fondų.
Dalė Lazauskienė
Autorės nuotraukos

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *