Knygų namai – biblioteka

Buvo labai smagu ankstų vasario 21-osios rytą pradėti Prienų lopšelyje-darželyje „Pasaka“ „Kiškučių“ grupėje. Kalbėjomės su vaikais, kas yra kalba, iš ko ji susideda, kad visa grandinė (raidė (simbolis), žodis, sakinys ir tekstas) sugula į knygas, o knygų namai – biblioteka. Vaikams buvo smalsu išgirsti, kiek daug knygų ir kitų leidinių įsikūrę lentynose, kas dar vyksta bibliotekoje, ką vaikai ir suaugę gali pamatyti, nuveikti bibliotekoje ir kokia kartais nei rankomis nei fantazija neaprėpiama bibliotekos veikla. O kad dar geriau ją galėtų pažinti, pakviečiau atvykti į svečius.

Baigiantis susitikimui, buvo labai gera stebėti prie knygelių palinkusius vaikus: ieškojo pažįstamų raidelių, dailių piešinėlių. Galbūt man pavyko pažadinti jų smalsumą domėtis sava kalba?

Ačiū auklėtojai Dalei Savickaitei už suteiktą galimybę vesti vaikams edukacinį užsiėmimą, skirtą gimtajai kalbai.

Vasario 21-oji – Tarptautinė gimtosios kalbos diena. Ji švenčiama kasmet nuo 2000-ųjų metų. Ją švęsti pasiūlė UNESCO. UNESCO yra Jungtinių Tautų (JT) organizacija. Ją domina mokslas, švietimas ir kultūra. UNESCO siekia apsaugoti žmonijos kultūrinį paveldą. Kalbos irgi laikomos kultūriniu paveldu, todėl jos turi būti saugomos, puoselėjamos ir palaikomos iš kartos į kartą.

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *