Kiekvieno iš mūsų širdyje išliks pagarba

Į kiekvieną butelį mes įpilame dalelę mūsų senolių tradicijos, mūsų laukų ir miškų aromato, ištirpusio meduje.
(Aleksandras Sinkevičius. 1983 m.)

A.Sinkevičiaus šeimos nariai ir buvę bei dabartiniai UAB „Lietuviškas midus“ darbuotojai – Vasario 16-ąją Prienų kultūros ir laisvalaikio centre po iškilmingos regalijų įteikimo ceremonijos.

Buvusieji UAB „Lietuviškas midus“ įmonės darbuotojai 2018 m. rugpjūčio 1 d. susirinkome Stakliškių Šv. Trejybės bažnyčioje į šv. Mišias, kurias aukojo kun. Gedeminas Mieldažis už šviesios Atminties buvusį direktorių, midaus receptūros autorių Aleksandrą Sinkevičių 110-ųjų jo gimimo metinių proga. Po to dabartinis bendrovės direktorius Egidijus Valiukevičius pakvietė mus į įmonę. Visiems buvo įdomu, kiek ji pasikeitus. Aplankėme ir įkurtą muziejų.

Prienų Garbės piliečio regalijos.

Paminėjimo iškilmėse dalyvavo ir Aleksandro Sinkevičiaus dukros, anūkai. Degustacijos salėje ilgai dalijomės prisiminimais, kiekvienas buvęs darbuotojas turėjo ką gražaus prisiminti, o dukros pasakojo, koks buvo „tetis“ (jos jį taip vadindavo). Padegustavome midaus, kad prisimintume Sinkevičiaus atradimus. Tuomet ir gimė idėja, kad 2019-ieji bus ženklūs keliomis sukaktimis: 130 metų įmonei, 60 metų nuo pirmosios midaus partijos išleidimo ir 30 metų, kai tarp mūsų nėra Aleksandro Sinkevičiaus.

Vėl susitikus gamykloje buvo prisiminta daug gražių akimirkų.

Prieš gerą pusmetį vėl buvo susirinkęs būrelis mūsų, dirbusių su Aleksandru Sinkevičiumi gamykloje „Lietuviškas midus“. Siekdami, kad ilgamečiam šios įmonės vadovui Aleksandrui Sinkevičiui būtų suteiktas Prienų miesto garbės piliečio vardas, savo parašais patvirtinome gimusią idėją. Mūsų prašymas buvo išgirstas ir šis titulas midaus gėrimų autoriui buvo suteiktas.
Atsidėkodama už parodytą iniciatyvą dabartinė įmonės administracija pakvietė mus, veteranus, kartu pasidžiaugti Aleksandrui Sinkevičiui suteiktomis regalijomis, kurios papuoš įmonės muziejų. Direktorius Egidijus Valiukevičius savo kalboje priminė ryškius A. Sinkevičiaus biografijos faktus bei pabrėžė jo asmenybės tvirtumą. Buvęs inžinierius-mechanikas Algimantas Blekaitis pasidžiaugė tuo, kad jo sapno vizija įprasminti A. Sinkevičiaus atminimą tapo realybe.
Prie vaišių stalo veteranai buvo ypač nustebinti, kai rūsio viršininkas Petras Tebėra atidarė butelį midaus, kuris buvo pagamintas daugiau kaip prieš 40 metų, vadovaujant A. Sinkevičiui.
Pagerbdami savo buvusį vadovą susirinkusieji aplankė ir Stakliškių kapinių kalnelį: sukalbėjo maldą, padėjo gėlių, uždegė žvakeles… Nesvarbu, kiek praėjo ir praeis metų – kiekvieno mūsų širdyje išliks pagarba šiam žmogui…

Elvyra Šeškienė, Aldona Sugintienė

Rubrikoje Tai, kas išaugina.... Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *