Apie tai, kaip svajonės virto realybe

„Labas rytas, „Power Hit Radio“ klausytojai“ – kiekvieną rytą nuo 7 valandos sveikinasi iš Prienų krašto kilusi Elena Jančiukaitė (24). Sostinėje žurnalistikos studijas krimtusi mergina jau trečius metus dirba dinamiškame pramogų pasaulyje, o kartu koja kojon žengia su žiūrovų mylimiausia televizija – TV3.
Apie tai, kaip svajonės virto realybe, kalbamės su pačia Elena.
– Kodėl nusprendei studijuoti žurnalistiką? Ar turėjai kokių nors kitų pasirinkimų, ką norėtum studijuoti ir su kuo sietum savo gyvenimą?
– Žurnaliste norėjau būti nuo 5 klasės. Tikrai. Nė kiek nemeluoju. Puikiai pamenu, kai Pakuonio pagrindinėje mokykloje, būdama gal antroje klasėje, parašiau pirmąjį savo straipsnį į mokyklos laikraštį. Jau tada tėvai sakė, kad turbūt būsiu žurnaliste. Pradėjau aktyviai rašyti eilėraščius, ne kartą tapau laureate su savo darbais, besimokydama „Žiburio“ gimnazijoje taip pat buvau dalis „Salve“ laikraščio. Esu labai laiminga, kad tą akimirką, kai norėjau maištauti ir nestudijuoti žurnalistikos, buvo šalia tėvai… Jei ne jie, nežinau, kaip viskas būtų pasisukę.
– Kas nutiko?
– Paskutiniais metais mokykloje norėjau maištauti ir nusprendžiau, kad atsisakysiu vaikystės svajonės. O kas, jei aš pati to nenoriu? O kas, jei man šią mintį, kad būsiu žurnalistė, įkalė į galvą tėvai? Taip nusprendžiau nestoti į žurnalistikos studijų programą, tačiau mama paskutinę akimirką mane užregistravo į stojamąjį konkursą ir pasiūlė išbandyti savo jėgas. Už tai būsiu jai visą gyvenimą dėkinga.
– Kokios buvo tavo studijos?
– Studijavau ketverius metus Vilniaus universitete. Per tuos metus išbandžiau save kaip laikraščio reporterę – praktiką atlikau regioninėje spaudoje, laikraštyje „Gyvenimas“. Už ją buvau įvertinta ir universitete, mano darbai buvo pripažinti kaip geriausi. Kiek vėliau pasirinkau audiovizualinės žiniasklaidos kryptį ir nukeliavau į LRT laidos „Labas rytas, Lietuva“ virtuvę. Kūriau reportažus, kalbinau žmones, mokiausi subtilybių iš tokių žinomų vedėjų, kaip Eglė Daugėlaitė, Ignas Krupavičius, Eglė Bučelytė. Man taip ten patiko, jog po metų ir vėl sugrįžau į LRT.
– Bet šiandien dirbi visai kitoje televizijoje – kaip atsiradai TV3?
– Pamenu, kai viena pažįstama iš Prienų, kuri taip pat studijavo žurnalistiką, paklausė, ar ieškau darbo. Tąkart ji pasiūlė nusiųsti savo CV naujienų portalo tv3.lt redaktoriui Artūrui Anužiui, nes buvo laisva vieta saugaus eismo reporteriui užimti. Po kelių savaičių pats A.Anužis man paskambino ir pakvietė pasikalbėti, pabendravome, jis pasiūlė atlikti bandomąją užduotį – nufilmuoti reportažą mano sugalvota tema. Viską padariusi sulaukiau skambučio, kad nuo šiol galiu pradėti darbuotis su portalo tv3.lt komanda.
Tiesa, mano kelias čia tik pra-sidėjo… Pradirbus kiek daugiau nei pusę metų, redaktorius pasiūlė prisijungti prie pramogų skilties komandos. Visuomet žavėjausi garsiais žmonėmis, norėjau su jais pabendrauti, o dalele jų gyvenimo pasidalinti su skaitytojais. Taip beveik pusantrų metų dirbau pramogų pasaulyje.
– Šiandien tavo darbas – dar įvairesnis. Esi radijo laidos vedėja?
– Taip, nuo 2018-ųjų pabaigos „Power Hit Radio“ direktorius Saulius Baniulis pasiūlė prisijungti prie komandos ir kartu su juo vesti ryto laidą „Šok į kelnes“. Taip jau beveik pusantrų metų kiekvieną rytą nuo 7 iki 10 valandos su klausytojais sveikinamės iš mūsų studijos. Apie darbą radijuje buvau pasvajojus, tačiau niekad nemaniau, kad mano suvalkietiška tarmė čia tiks. Visgi su Sauliumi labai greitai radome bendrą kalbą – dabar vienas kitą ne tik papildome, nutraukiame, bet ir patraukiame per dantį. Mūsų duetą skiria 14 metų, tačiau ir man, ir jam, manau, nėra nuobodu. Priešingai, norime, kad mūsų klausytojai kasdien išgirstų kuo daugiau įvairių naujienų, istorijų, o kelias į mokyklas, darželius ar stovėjimas kamščiuose – nė kiek neprailgtų.
– Tai tavo vienintelis darbas?
– Ne, visuomet derinau du darbus kartu. Anksčiau, kai baigdavosi radijo eteris, skubėdavau į naujienų portalo tv3.lt redakciją, o nuo praėjusių metų lapkričio skubu į turinio kūrimo skyrių. Čia dirbu su garsiu TV3 laidų vedėju Mindaugu Rainiu – esu jo komandos dalis. Kuriame audiovizualinį turinį, kurį mano TV3, TV6 ir TV8 žiūrovai, galvojame laidų idėjas, rašome scenarijus, filmuojame, kalbiname pašnekovus, montuojame ir kuriame tai, ką jūs matote kiekvieną dieną. Tai dar viena sritis, kur labai ilgai norėjau save išbandyti, todėl velniškai džiaugiuosi, kad mano norai buvo išgirsti.
Tiesa, esu tokių projektų, kaip „X faktorius“ ir „Lietuvos talentai“ dalis – kartu su radijo kolega Edgaru sveikinamės iš projekto užkulisių, kur kiekvienos reklaminės pertraukos metu kalbiname dalyvius bei komisijos narius. Atvykstame į filmavimo studiją sekmadieniais apie 17 valandą, pasiruošiame ir nuo laidos pradžios iki pat pabaigos dirbame, tačiau to net negalėčiau pavadinti darbu – kalbėti ir bendrauti su įvairiais žmonėmis man yra vienas malonumas.
– Kasdien bendrauji su garsiausiomis šalies žvaigždėmis, kas tave yra labiausiai nustebinę?
– Juokas juokais, bet puikiai pamenu pirmąjį savo tiesioginį pokalbį iš TV3 studijos. Nusprendžiau pakalbinti atlikėją Justę Arlauskaitę-Jazzu su muzikos prodiuseriu Leon Somov. Tą dieną nieko negalėjau valgyti, labai jaudinausi, daug domėjausi apie juos, tačiau jų natūralumas ir nuoširdumas pirmąją akimirką mane nuramino ir pakerėjo.
– Kokia akimirka darbe labiausiai džiaugiesi?
– Sunku pasakyti, tačiau mano svajonė buvo iš arti pamatyti „Eurovizijos“ dainų konkursą. Ir ši svajonė išsipildė. Net du kartus! 2018 ir 2019 metais dirbau ir Lisabonoje, ir Tel Avive, kur visą savaitę pranešinėjau karščiausias naujienas iš „Eurovizijos“ užkulisių. Artimiau susipažinau su Ieva Zasimauskaite ir Jurijumi Veklenko. Tai buvo viena nuostabiausių ir įdomiausių profesinių patirčių.
– Atrodo, kad laisvo laiko visai neturi… Ar lieka laiko grįžti į gimtinę?
– Tiesa, laisvo laiko neturiu labai daug, tačiau bent kartą į mėnesį stengiuosi susitikti su tėvais. Jei ne aš grįžtu pas juos, tai jie atvyksta į sostinę. Labai pasiilgstu Prienų, Pakuonio, o savo širdies draugui jau trečius metus žadu suorganizuoti ekskursiją po pačias lankomiausias mūsų krašto vietas. Tikiuosi, kad atšilus orams būtinai pavyks tai padaryti!
Kalbino Auksė Galminaitė

Rubrikoje Žmonės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *