„Žiemos improvizacija. Šaltis išraižys languos…“

Jei kiekvienas savęs paklaustumėte, kas yra kūrėjas, kaip atsakytumėte į šį klausimą: tai pripažintas menininkas, gražiai piešiantis ar rašantis žmogus, o gal tai vaikas, kuris, nekeldamas jokių filosofinių klausimų, sukuria ką nors neįprasto, gražaus ir mielo? Kūryba – tai labai plati tema, kelianti daug diskusijų, tačiau pozityvumu trykštanti „Revuonos“ pagrindinės mokyklos mokytoja Aušra Deltuvienė unikalumą pastebi paprastuose dalykuose, todėl jau trylika metų organizuoja moksleivių meninių dirbinių konkursą-parodą „Žiemos improvizacija“

Vasario 25 dieną „Revuonos“ pagrindinėje mokykloje vyko tradicinė meninio dirbinių konkurso-parodos apdovanojimų popietė, kurioje pasveikinti konkurso dalyviai, apdovanoti laureatai.
Konkurso dalyviai varžėsi 4 kategorijose: 0–4 kl., 5–7 kl., 8–9 kl. bei svečių. Šių metų tema – „Šaltis išraižys languos…“ – darbus pateikė ne tik Prienų rajono, bet ir kaimyninių savivaldybių (Birštono, Alytaus ir Kauno r. ) moksleiviai. Kadangi šiemet tikros žiemos oras pašykštėjo, renginio pavadinimas („Žiemos improvizacija“) įgavo tiesioginę prasmę, nes pasisemti įkvėpimo iš už lango spindinčių žiemos vaizdinių dalyviai neturėjo galimybės, tad žiemą jiems iš tiesų teko improvizuoti…
Vaikų kūrybines idėjas ir jų įgyvendinimą vertino kompetentingi komisijos nariai: Prienų rajono savivaldybės Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėja Dalia Joneliūnienė, Prienų kultūros ir laisvalaikio centro dailininkas Dainius Jurevičius, kultūrinių renginių koordinatorė ir organizatorė Zita Kuzminskienė, dailininkė Vitalė Žiūkienė, komisijai pirmininkavo VšĮ „Meninė drožyba“ direktorius Algimantas Sakalauskas.Iš gausaus dalyvių skaičiaus jie išrinko net 44 geriausius darbus, kurių autoriai tapo konkurso laureatais.
Labiausiai patikusias improvizacijas išsirinko ir savivaldybės administracijos atstovai: Loreta Jakinevičienė, Algis Marcinkevičius ir Jūratė Zailskienė, Prienų r. savivaldybės seniūnė Janina Armonienė, Tarybos nariai: Vaidotas Kupstas, Cezaras Pacevičius, „Revuonos“ mokyklos bendruomenė, Agnė ir Deividas Dargužiai, „Idėjų vartai“ steigėjai Romualda ir Gintautas Bartuliai bei įmonė „Trupinys“ – visi jie savo išrinktiems jauniesiems kūrėjams įsteigė simbolines dovanas ir padėkas. Padėkos raštai taip pat įteikti ir kitiems konkurso dalyviams bei juos ruošusiems mokytojams.
Renginio metu susirinkusiuosius sveikino „Revuonos“ pagrindinės mokyklos direktorė Ilona Balčiukynienė, žemės ūkio ministro Andriaus Palionio vardu kalbėjo jo patarėja Valė Petkevičienė, Prienų rajono savivaldybės atstovai, Tarybos nariai, Švietimo skyriaus vedėjas Rimvydas Zailskas ir kiti garbūs svečiai.
Rimantė Jančauskaitė

Rubrikoje Kultūra: mumyse ir šalia mūsų. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *