Hostingas ir jo rūšys: kuris variantas yra geriausias?

Hostingo paslaugos reikalingos visiems, kurie turi internetinę svetainę. Kiekviena internetinė svetainė yra patalpinta ta tikrame serveryje kuris užtikrina, kad ji visada veiks sklandžiai. Kas talpina? Specialistai, kurie teikia hostingo paslaugas.

Nuo domeno iki hostingo

Kitaip tariant, be hostingo paslaugų Jūsų internetinė svetainė paprasčiausiai nebus randama, nebus funkcionali, tad tai yra būtina paslauga. Vienintelis klausimas – kieno paslaugos yra pačios geriausios? Juk šiuo metu galima rasti ne tik daug skirtingų įmonių, tačiau kiekviena jų gali pasiūlyti bent po kelis skirtingus paslaugų paketus. O neturint patirties šioje sferoje – rinktis tampa gana sunku.

Geriausias būdas be patirties gauti viskas paslaugas – toje pačioje vietoje ne tik naudotis hostingo paslaugomis, tačiau taip pat ir pirkti domeną. Tikėtina, kad taip sutaupysite ne tik laiko, tačiau ir pinigų, kadangi tokias paslaugas teikiantys verslininkai taiko nuolaidas.

Hostingo rūšys

Kuo daugiau žinosite apie hostingus – tuo bus paprasčiau pasirinkti Jums labiausiai tinkamą. Ne tik paslaugų tiekėja, tačiau taip pat ir paslaugų paketą, kurie labai varijuoja nuo pačių paprasčiausių iki brangesnių, tačiau ir kur kas funkcionalesnių.

·         Shared Hostingas

Tai bene labiausiai paplitusi hostingo rūšis, kuri pasirenkama dėl funkcionalumo bei plataus paslaugų paketo, kuris padeda tinkamai pasirūpinti Jūsų internetine svetaine. Šio tipo paslaugų įkainiai dažniausiai varijuoja vos nuo kelių iki keliolikos eurų per mėnesį, tad tikrai nepermokėsite, tačiau gausite kokybiškas paslaugas.

Tiesa, šio tipo serveris, kad ir koks geras, gali kiek strigti tokiu atveju, kai puslapyje yra labai daug failų. To išvengsite pasirinkę gerą paslaugų tiekėją, kuris užtikrina sklandų darbą. Juolab, geras paslaugų tiekėjas labai greitai sutvarkys bet kokius gedimus.

·         Virtualus Dedikuotas Serveris (VDS)

Šio tipo hostingo rūšys dažniausiai kainuoja brangiau, tačiau taip pat pasiūloma ir daugiau galimybių, tad tiems, kurie turi sudėtingus internetinius puslapius – tai yra bene pats geriausias pasirinkimas. Kadangi šio tipo serveryje talpinasi sudėtingesni projektai – taip pat labai svarbu rasti patikimus specialistus, kurie gali užtikrinti, kad hostingo paslaugos bus kokybiškos. Blogiausia, kai nepatyrę žmonės teikia sudėtingas paslaugas ir negeba atitikti klientų poreikių.

·         Dedikuotas Serveris

Dedikuotas Serveris yra atskiras, kuris turi pilną kontrolės sistemą, tad vėlgi tai geriausias pasirinkimas tokiu atveju, kai reikalingas atsakingas darbas didelės masės projektams palaikyti.

Kuri įmonė yra geriausia?

Kadangi hostingo paslaugos yra teikiamos ne vienos įmonės – visada norisi rasti geriausią kainos bei kokybės santykį. Kaip galima tai padaryti? Nurodysime kelis aspektus, kurie dažniausiai susiaurina ir tuo pačiu pagreitina paieškas.

Kai kuriems labai svarbu kaina, tad dar internete galima peržiūrėti skirtingas galimybes ir pasirinkti tai, kas Jums labiausiai tinka. Vienu atveju pasirenkamos mažiau kainuojančias, tačiau kitu atveju kartais verta mokėti daugiau, kadangi tokiu atveju gausite ir platesnį paslaugų spektrą. Taip pat susižiūrėkite, kokios tiksliai paslaugos bus teikiamos. Verta ir daugiau dėmesio skirti sąlygoms. Internete galima rasti daug info, kur aptariamos sąlygos. Kuo detaliau su jomis visomis susipažinkite. Taip pat skaitykite kitų žmonių patirtis naudojantis tam tikros įmonės paslaugomis. Tikimės, kad kitų patirtys padės Jums paprasčiau mokytis ir iš kitų klaidų bei pasirinkti tinkamiausią variantą.

Geros hostingo paslaugos pasirūpins, kad Jūsų puslapis visada veiktų sklandžiai.

Rubrikoje Verslas ir paslaugos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *