Svajonės išsipildymo link

Augu pats ir auginu kitus

Norime pasidalinti Prienų mieste gyvenančio jaunuolio Luko Urbučio, kuriam tik 25 metai, gyvenimo istorija. Lukas iš pirmo žvilgsnio paprastas jaunuolis, kuris turi daugybę svajonių, mėgstantis žiūrėti filmus, bendrauti su draugais, tačiau gyvenimas šiam vaikinui metė daugybę iššūkių.
Jaunuolis gimė Klaipėdoje, tačiau gimdymo metu patirta trauma pakeitė jo gyvenimą. Pirmuosius penkerius gyvenimo metus Lukas praleido ligoninėse, jam buvo atlikta daugybė operacijų, gydytojai teigė, jog vaikinukas niekuomet nekalbės, nejudės. Šeimos tikėjimas, noras ir begalinės pastangos padėjo surasti specialiųjų poreikių darželį, kuriame Lukas sutiko geraširdišką, šiltą, rūpestingą direktorę. Šios direktorės dėka jaunuolis turėjo galimybę apsilankyti ir reabilituotis Ukrainoje esančiame „Delfinų terapijos centre“, tai padėjo Lukui tapti savarankiškesniam. Jam pavyko baigti vidurinę mokyklą, išsilaikyti egzaminus ir sėkmingai įstoti į Vytauto Didžiojo Universiteto italistikos ir romanų kalbų studijas. Deja, studijų nepavyko baigti, tačiau išmoktos pamokos ir didžiulis noras tobulėti Luko vis dar neapleidžia. Gyvendamas Prienų globos namuose, jis daro rankdarbius, retsykiais verčia tekstus, bendrauja su ten gyvenančiais žmonėmis, susitinka su draugais.
Mes, Prienų jaunieji maltiečiai, susipažinome su Luku, lankydami Globos namų gyventojus. Pabendravę supratome, kaip vienodai slenka dienos neįgaliojo vežimėlyje, kad jaunuolis nori patirti daugiau spalvų, pilnatvės savo gyvenime. Pasiūlėme Lukui galimybę, kuri tapo jo svajone – išvykti į piligriminę kelionę į Lurdą, kurią organizuoja Maltos ordino pagalbos tarnyba.
Maltiečiai kasmet balandžio pabaigoje organizuoja kelionę į Lurdą. Piligrimai dalyvauja tradicinių Maltos ordino dienų renginiuose pirmąjį gegužės savaitgalį Lurde, taip pat aplanko visas įdomiausias šio garsiausio pasaulyje krikščioniškos piligrimystės miesto vietas.
Maltiečių savanoriai kartu su piligrimų grupe autobusu paprastai vežasi 6 neįgaliuosius vežimėliuose ir 6 lengvesnio neįgalumo žmones.
Aukos neįgaliųjų piligriminei kelionei į Lurdą paremti renkamos specialioje maltiečių akcijoje „Lurdo žvakės“. Įsigyjantys pašventintą žvakę savo auka ne tik paremia neįgaliųjų kelionę, tačiau ir gali ant specialaus lapelio užrašyti savo intencijas, maldas, palinkėjimus, kurie po to vežami į Lurdą prie Mirabelle grotos.
Tikime, kad gerų žmonių pagalba pavyks įgyvendinti Luko svajonę – nukeliauti į Lurdą, pamatyti pasaulį ir susipažinti su kelionės bendražygiais. Visus norinčius prisidėti prie Luko svajonės išsipildymo, kviečiame įsigyti maltiečių žvakes, aukojant Prienų Kristaus Apsireiškimo bažnyčioje. Taip pat galima prisidėti prie Luko kelionės aukojant į banko sąskaitą.
Ačiū už Jūsų visų gerumą!

Banko sąskaita: LT294010042403974431
LUMINOR BANK
Paskirtis: LUKO IŠ PRIENŲ KELIONEI Į LURDĄ
Gavėjas: Maltos ordino pagalbos tarnyba

 

Rubrikoje Tai, kas išaugina.... Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *