Šaudymo varžybos „Nepriklausomybės taurei laimėti“

Visiems mums brangią Valstybės atkūrimo dieną 206 kuopos jaunieji šauliai paminėjo ir šaudymo varžybomis, kurios vyko vasario 13 dieną tradiciškai (tiesa, dėl techninių kliūčių su vienerių metų pertrauka) Rokų poligone. Į varžybas atvyko: Veiverių ir Veiverių-Skriaudžių (vadovas Žydrūnas Šakočius), Išlaužo (vadovas Rolandas Meškauskas), Pakuonio (vadovas Dalius Juodsnukis), Prienų (vadovas Tomas Stanevičius), Balbieriškio (vadovas Kęstutis Žilinskas), Birštono (vadovas Jonas Juozaitis), Stakliškių (vadovas Gintautas Sodaitis) ir Jiezno (vadovas Sigitas Žalys) mokyklų komandos.

Komandų kapitonams ištraukus burtus, prasidėjo šaudymo varžybos, kurioms teisėjavo atstovai iš rinktinės – vyr. teisėjas ats. kapitonas Aidas Žydelis ir rinktinės vado pavaduotojas ats. kapitonas Valdas Pempė. Šaudoma buvo pneumatiniais ir mažo kalibro šautuvais. Kiekvienu ginklu šauliukams teko iššauti aštuonis šūvius: po tris bandomuosius ir penkis įskaitinius. Iš viso dalyvavo net 12 komandų, todėl varžybos užsitęsė. Šauliukų vardu atsiprašau mokyklų bendruomenių už tai, kad mokykliniai autobusai turėjo palaukti. Juk ne taip dažnai mus kariuomenė įsileidžia į savo poligonus ir ne kasdien gauname pašaudyti rimtesniais ginklais…
Pasibaigus varžyboms ir susumavus taškus, paaiškėjo, kas turi taikliausią akį ir tiksliausią ranką. Trečiosios komandinės vietos nugalėtoja tapo Veiverių-Skriaudžių komanda, antroji vieta atiteko Veiverių komandai, o Nepriklausomybės taurę iškovojo pirmos vietos savininkė – prieniečių II komanda. Geriausi individualūs rezultatai: pirmoji vieta atiteko Julijui Gečui (72 taškai), antros vietos nugalėtojas – Henrikas Vaičiulis (71 taškas), o trečia buvo Jovita Silvestravičiūtė (70 taškų).
Kviečiame šaulius, šauliukus ir visus neabejingus šaulių organizacijai, dalyvauti Kovo 11-osios renginyje, kurio metu kandidatai į šaulius priims priesaikas ir pasižadėjimus Prienų Laisvės aikštėje.
Dėkojame poligono administracijai bei rinktinės vadovybei už pagalbą organizuojant šaudymo varžybas ir tikimės, kad ši tradicija tęsis dar ilgai.
Sigitas Žalys
206 kuopos vado pavaduotojas

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *