Meras sveikino šimtametį Juozą Šalčių

Vasario 14 dieną šimto metų sulaukusį Naujosios Ūtos Pilotiškių kaimo gyventoją Juozą Šalčių pasveikino Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas. Iškilios sukakties proga meras jubiliatui palinkėjo sveikatos ir dar daug gražių kasdienybės akimirkų, pripildytų artimųjų meilės ir pagarbos.


Artimųjų dėmesiu ir rūpesčiu apdovanotam senoliui sveikatos linkėjo ir Naujosios Ūtos seniūnas Algis Aliukevičius.
Kartu su tėvais, šimtamečiu Juozu ir 91-erių jo žmona Anele, gyvenanti dukra Rasa sunkiai tvardė jaudulį ir dėkojo svečiams už parodytą pagarbą.
Dar prieš keletą metų guvus ir puikiai besijaučiantis senolis jau trejus metus beveik nesikelia iš lovos. Neseniai, persirgusi plaučių uždegimu, pasiligojo ir jo žmona. Abu tėvus prižiūri ir globoja kartu gyvenanti dukra Rasa su šeima. Be jos, ilgaamžiai sutuoktiniai užaugino dar du vaikus – sūnų ir dukrą, susilaukė 4 vaikaičių, jau pakeliui ir vienas provaikaitis.
Juozas Šalčius kilęs iš Dambravos, į Pilotiškes „atėjęs į žentus“, čia su žmona visą gyvenimą ir išgyvenęs. Išskyrus 10 metų, praleistų tremtyje.
Kaip pasakojo Rasa, tėvelis visada buvo optimistas, linksmas, visą gyvenimą, kol leido sveikata, dirbo ir net 30 metų – Sausinimo sistemų valdyboje. Tik geriausiu žodžiu visada minėdavo savo viršininką a.a. Z. Noreiką ir iki pat jo mirties palaikė labai artimus bei šiltus ryšius.
Šimtametį galima laikyti ąžuolo sveikatos – nepalaužė jo nei tremtis, nei onkologinė liga, nei insultas. Išgyveno ir dar liko darbingas. Visą savo laiką ir dėmesį tėveliui atiduodanti dukra Rasa tiki, kad abu tėveliai sustiprės ir savo buvimu kartu leis džiaugtis visiems namiškiams ir artimiesiems.

Prienų r. savivaldybės informacija

Rubrikoje Žmonės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *