Paaiškėjo atkrintamųjų rungtynių poros

Vasario 9 d. Prienų kūno kultūros ir sporto centro salėje vyko Prienų rajono savivaldybės ir „Gyvenimo“ laikraščio krepšinio pirmenybių paskutiniojo turo susitikimai.

Veiverių ,,Amberis“ – ,,Pakuonis“ 82:73 (17:13, 22:27, 22:14 ,21:19)

Pirmieji į krepšinio aikštelę žengė Veiverių ,,Amberio“ ir „Pakuonio“ krepšininkai. ,,Pakuonio“ komanda prieš šias rungtynes jau žinojo, kad nepapuls į kitą etapą, tuo tarpu Veiverių ekipai buvo labai svarbu laimėti. ,,Amberio“ žaidėjai nuo pat pirmų minučių buvo susikaupę ir greit išsiveržė į priekį 8:0, tačiau ,,Pakuonio“ komanda taip lengvai pasiduoti nesiruošė ir atsakė rezultatyvia atkarpa – 12:0. Po pirmo kėlinuko 17:13 pirmavo Veiverių „Amberis“.

Antrame ketvirtyje vyko bekompromisė kova, ,,Pakuonio“ komanda, vedama M. Juščiaus ir R.Grimalausko, išsiveržė į priekį, ir po dviejų kėlinių rezultatas buvo 40:39.

Antroje rungtynių pusėje ,,Pakuonio“ krepšininkams niekaip nesisekė išspręsti priešininkų „centro“ Žilinsko problemos, kuris karaliavo baudos aikštelėje ir vieną po kito kartojo savo komandos netaiklius metimus. Prie Žilinsko dominavimo prisidėjo sėkmingai sužaistos T. Vilko minutės, per kurias atakuojantis gynėjas pelnė 8 taškus iš eilės, tai „Amberiui“ leido nutolti saugiu dviženkliu atstumu. ,,Pakuonio“ komanda dar bandė grįžti į rungtynes, tačiau sėkmingai sužaista rungtynių pabaiga buvo apvainikuota Veiveriams taip reikalinga pergale.

Rezultatyviausi žaidėjai

Veiverių ,,Amberis“: G. Žilinskas – 27, V. Bereiša – 13, T. Vilkas – 13.

,,Pakuonis“: M. Jusčius – 26, R. Grimalauskas – 14, L. Steponavičius – 13.

,,Stakliškės“ – Birštono ,,Versmė“ 78:97 (18:28, 19:29, 14:24, 27:16)

Antrosiose 11-to turo rungtynėse susitiko praėjusiųjų metų vicečempionai stakliškiečiai ir turnyro naujokai iš Birštono. Prieš rungtynes buvo laukiama nuožmios kovos, tačiau abi komandos atvyko į rungtynes ne stipriausios sudėties. 6 tritaškius vien per pirmą ketvirtį įmetusi ,,Versmės“ komanda lengvai atitrūko nuo varžovų ir pirmavo 28:18. Dar neįpusėjus rungtynėms, intriga dingo. Po D. Jurgelionio 16 iš eilės pelnytų taškų „Versmė“ pirmavo net 30 taškų skirtumu. Po ilgosios pertraukos rungtynių vaizdas nesikeitė – „Versmė“ toliau vieną po kito metė taiklius tritaškius metimus, o tuo tarpu ,,Stakliškių“ komanda neleido varžovams dar daugiau atitrūkti tik dėka A. Kaminsko ir D. Židanavičiaus individualių pastangų. Finalinis teisėjo švilpukas fiksavo lengvą Birštono „Versmės“ pergalę 97:78.

Rezultatyviausi žaidėjai:

,,Stakliškės“: A. Kaminskas – 30, D. Židanavičius – 26, V. Bereiša – 13.

Birštono „Versmė“: D. Jurgelionis – 32, A. Gedminas – 26, E. Stražnickas – 12

,,Jieznas“ – „Dvariukas-Sava ranga“ 83:100 ( 17:25, 23:23, 14:17, 29:35)

Praėjusiųjų metų čempionė „Dvariukas-Sava ranga“ komanda sunkiai įsivažiavo rungtynėse su ,,Jiezno“ krepšininkais. Po pirmų dviejų kėlinių komandas skyrė tik 8 taškai. Įdomu tai, kad antrame ketvirtyje ,,Dvariukas-Sava ranga“ komandai taškus pelnė tik du žaidėjai: V. Alčiauskas ir D. Petkevičius. Trečiame kėlinuke rungtynių vaizdas nesikeitė – Alčiauskas ir Petkevičius ir toliau tik dviese rinko taškus, tuo tarpu „Jieznas“ savo sudėtyje turėjo ir nepaprastą duetą – L. Žuromskį ir G. Stankevičių, kurie neleido priešininkams atitrūkti. Po trijų kėlinių 65:54 vis dar pirmavo ,,Dvariukas- Sava ranga“. Paskutinis ketvirtis buvo tik formalumas, per kurį čempionai tik padidino pranašumą, ir finalinė sirena fiksavo 100:83 ,,Dvariuko-Sava ranga“ pergalę.

Rezultatyviausi žaidėjai:

,,Jieznas“: L.Žuromskis – 29, G.Stankevičius – 25, L.Pempė – 11.

,,Dvariukas – Sava ranga“: D.Petkevičius – 42, V.Alčiauskas – 41.

,,Šilavotas“ – „Prienų KKSC“ 97:53 (24:9, 22:5, 24:21, 27:18)

Be intrigos – taip galima apibūdinti ,,Šilavoto“ ir Prienų KKSC komandų rungtynes. Šilavoto krepšininkai nuo pat pirmo išmesto ginčo kamuolio tiesiog surakino varžovus gynybiniuose gniaužtuose. Jaunieji prieniečiai per du kėlinius sugebėjo pelnyti tik 14 taškų, jiems sunkiai sekėsi kovoti prieš fiziškai stipresnius varžovus, kurie pirmoje rungtynių pusėje lengvai rinko taškus greitame puolime. Trečiame kėlinyje E.Balčiūno dėka ,,Šilavoto“ pranašumas buvo sumažėjęs, bet ,,Šilavoto“ komanda pradėjo sėkmingai naudoti derinį ‚,2 prieš 2“, kur lengvus taškus iš po krepšio rinko V. Mieldažys. Rungtynės pasibaigė lengva ,,Šilavoto“ komandos pergale 97:53.

Rezultatyviausi žaidėjai:

,,Šilavotas“: V.Mieldažys – 31, B.Aleksandravičius – 26, T.Dabrišius – 11.

Prienų KKSC“: E.Balčiūnas – 19, A.Butkus – 12.

,,Pušynė“ – Balbieriškio ,,Ringis“ 82:63 (18:13, 20:15, 23:21, 21:14)

Pušynės“ ir Balbieriškio ,,Ringio“ rungtynėse sprendėsi likimas visai ne šių dviejų komandų, o Veiverių ,,Amberio“ ir ,,Šilavoto“. ,,Pušynės“ sėkmės atveju už atkrintamųjų ribos būtų likęs „Šilavotas“, Balbieriškio komandos pergalės atveju – Veiverių „Amberis“ būtų nepatekęs į kitą etapą. Rungtynes sėkmingiau pradėjo ,,Pušynės“ krepšininkai, kurie, vedami T. Kavaliausko, po pirmo ketvirčio pirmavo 18:13. ,,Pušynės“ krepšininkai buvo gerai išstudijavę varžovų puolimo schemas, neleisdavo varžovams lengvai įeiti į baudos aikštelę, „dvigubino“ vieną iš ,,Ringio“ lyderių D. Kuzmicką. Įpusėjus rungtynėms švieslentė rodė palankų rezultatą ,,Pušynei“ – 38:28. Po pertraukos L. Chalytovo ir D. Kuzmicko pastangomis Balbieriškio žaidėjai bandė sumažinti varžovų pranašumą, bet 3 pataikyti M.Birbalo tritaškiai ketvirtame kėlinyje neleido taip lengvai priartėti „Ringio“ komandai. Galutinis rezultatas 82:63 „Pušynės“ naudai nulėmė, kad į kitą etapą nepateko praėjusių metų finalo ketverto dalyvė ,,Šilavoto“ komanda.

Rezultatyviausi žaidėjai:

,,Pušynė“: P. Kamarauskas -19, A. Sinkevičius -18, M. Birbalas -14.

Balbieriškio ,,Ringis“: D. Kuzmickas -21, L. Chalytovas -16, A. Pilvelis -13.

,,Tango Pizza- Stadionas“ – ,,PMVD“ 86:81 (17:24, 28:21, 16:16, 20:25)

Paskutinėse šių metų reguliariojo sezono rungtynėse užvirė tikra kova tarp po vieną pralaimėjimą turinčių ,,PMVD“ ir „Tango Pizza-Stadionas“ komandų. Šios rungtynės nulėmė pirmųjų keturių komandų išsidėstymą turnyrinėje lentelėje. Verta pastebėti, kad ,,PMVD“ krepšininkai žaidė be savo emocinio lyderio A. Marchockio, tad pradžia jiems nieko gero nežadėjo. ,,Tango Pizza-Stadionas“ komanda sėkmingiau pradėjo rungtynes ir po 7 iš eilės R. Gerbutavičiaus pelnytų taškų pirmavo 7:0. ,,PMVD“ komandai sunkiai sekėsi apsiginti nuo varžovų atliekamų kombinacijų puolime, po pirmo ketvirčio 17:24 ,,PMVD“ vyrai atsilikinėjo. Antrame ketvirtyje žaidimas apsilygino – pirmavo tai viena, tai kita komanda, o įpusėjus rungtynėms rezultatus buvo lygus 45:45. Trečiame ketvirtyje šou puolime surengė R. Marcinkevičius, kuris ne tik pelnė 11 iš 16 komandos taškų, bet ir sėkmingai vieną po kito „ėmė“ puolime atkovotus kamuolius. Po 30 minučių žaidimo nei viena komanda taip ir neįgavo pranašumo, švieslentė fiksavo rezultatą – 61:61. Lygi kova vyko iki paskutinių rungtynių minučių, kai savo žodį tarė ,,Tango Pizza – Stadionas“ vienas iš snaiperių R. Gerbutavičius, kuris parodė savo šaltus nervus ir dviem tolimais tritaškiais atnešė pergalę savo ekipai.

Rezultatyviausi žaidėjai:

,,Tango Pizza-Stadionas“: R. Gerbutavičius – 24, D. Jancevičius – 18, R. Marcinkevičius – 17.

,,PMVD“: P. Ivanauskas – 30, P. Bartkevičius – 18.

Vasario 23 d. vyksiančių atkrintamųjų ketvirtfinalio rungtynių poros:

Tango Pizza – Stadionas“ – Veiverių ,,Amberis“

Birštono „Versmė“ – Balbieriškio ,,Ringis“

PMVD“ – ,,Stakliškės“

Dvariukas-Sava ranga“ – ,,Pušynė“

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *