Kviečiame neįgaliuosius pasinaudoti asmeninio asistento paslaugomis

Asmeninis asistentas – asmuo, baigęs individualios priežiūros personalo ar kt. socialinės srities mokymus, teikiantis iki 4 valandų per parą, 7 dienų per savaitę pagalbą neįgaliajam, atsižvelgiant į jo individualius poreikius.
Šia paslauga gali pasinaudoti asmenys nuo 16 metų, kuriems Neįgaliųjų socialinės integracijos įstatymo nustatyta tvarka nustatytas neįgalumo lygis arba darbingumo lygis dėl fizinės (judėjimo, regos, klausos, vidaus organų sutrikimai) ir (ar) kompleksinės negalios, kuri visiškai arba vidutiniškai apriboja jų veiklą, dalyvumą (orientuotis, judėti, dirbti bei savarankiškai tvarkyti asmeninį ir socialinį gyvenimą), ir kuriems reikalinga kitų asmenų pagalba.
Paslaugos neįgaliesiems teikiamos nemokamai.
. Asmeninis asistentas gali teikti pagalbą šiose srityse:
. individuali pagalba asmeniui namuose ir viešojoje aplinkoje, skatinant jo savarankiškumą, būtiną kasdieniame gyvenime:
. individuali diskretiška pagalba, susijusi su asmens higiena (padės rengtis, maudytis, naudotis tualetu ir kt.).
. asmens lydėjimas į sveikatos priežiūros, užimtumo ar kitas valstybės ar savivaldybės institucijas, įstaigas, organizacijas, darbą, laisvalaikio praleidimo vietą.
. asmens maitinimo organizavimas (pamaitins, pakels ir palaikys daiktus).
. individuali pagalba asmeniui, adekvačiai reaguojant į aplinką ir siekiant užmegzti bei palaikyti socialinius santykius su ta aplinka (kalbėjimas, laiko suvokimas ir orientavimasis aplinkoje, dienos režimo laikymasis, savivoka, disponavimas finansiniais ištekliais, vaistų vartojimas, socialinis bendravimas, poilsis ir laisvalaikis).
Asmeninio asistento paslaugos finansuojamos projekto „Paslaugų šeimai plėtojimas Birštono savivaldybėje“ lėšomis.
Dėl detalesnės informacijos ar paslaugos suteikimo prašome kreiptis į Birštono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyrių, adresu: Jaunimo g. 2, Birštonas arba telefonu: (8 319) 62 019, (8 319) 62 010.

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *