Svarbiausias tikslas – nulinė tolerancija tragedijoms keliuose

Nors sausio mėnuo dar nesibaigė, tačiau Alytaus apskrityje eismo įvykiuose jau buvo sužeista 13 asmenų ir vienas žuvo (Alytaus rajone sužeisti 4 asmenys, Varėnos rajone žuvo moteris ir sužeisti 5 asmenys).

Sausio 10 dieną Alytaus mieste pirmąkart buvo pradėti naudoti lazeriniai mobilieji greičio matavimo prietaisai. Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Alytaus apskr. VPK) pareigūnai keliuose greitį matuoja trimis gautais prietaisais, kurie fiksuoja ir artėjančių, ir tolstančių transporto priemonių greitį dienos ir nakties metu. Lazeriniai greičio matuokliai yra mobilūs (kilnojami), todėl pareigūnai juos naudoja avaringiausiuose ir problematiškiausiuose kelio ruožuose visoje apskrityje.

Vadovaujantis 2019 m. eismo įvykių keliuose atlikta statistika buvo nustatytos avaringiausios Alytaus apskrities miestų gatvės ir kelio ruožai, kuriuose praėjusiais metais įvyko daugiausia avarijų arba techninių įvykių (lentelė pridedama). Nurodytose gatvėse ir kelio ruožuose bus reguliariai matuojamas greitis, pareigūnai skirs daugiau dėmesio eismo saugumui šiose vietovėse.

Alytaus mieste Naujojoje g. buvo užregistruoti 59 eismo įvykiai, Likiškėlių g. 19 eismo įvykių, Santaikos g. 14. Nustatyta, kad 2019 m. net 66 eismo įvykiai, neįskaitant eismo įvykių su partrenktais laukiniais žvėrimis, fiksuoti kelyje Antakalnis-Jieznas-Alytus-Merkinė, 47 kelyje Naujieji Valkininkai-Daugai-Alytus ir 34 kelyje Alytus- Simnas-Kalvarija.

Lyginant pastarųjų trijų metų statistiką 20172019 m., pastebimas mažesnis eismo įvykių metu sužalotų asmenų skaičius ir ženkliai sumažėjęs žuvusiųjų skaičius. 2017 m. Alytaus apskrityje žuvo 20 asmenų, o 2019 m. septyni. Tačiau pačių eismo įvykių keliuose skaičius kinta nežymiai. Todėl labai aktualu yra skirti daugiau dėmesio eismo saugumo temai: vairuotojų atsakomybei, atšvaitų dėvėjimui, pėsčiųjų elgesiui ir saugiam vairavimui.

Alytaus apskr. VPK pareigūnai nuolat organizuoja prevencines priemones, reidus, akcijas, kuriomis siekia atkreipti eismo dalyvių dėmesį, skatinti atsakingą elgesį ir toleranciją keliuose ir gatvėse. Būkime atsakingi. Saugokimės ir saugokim kitus!

Alytaus apskr. VPK informacija

 

Avaringiausios gatvės miestuose

Avaringiausi keliai ir jų atkarpos

Alytaus m. sav.

Naujoji g.

Likiškėlių g.

Santaikos g.

Pulko g.

Putinų g.

Jazminų g.

Jurgiškių g.

Alytaus r. sav.:

Antakalnis-Jieznas-Alytus-Merkinė

Naujieji Valkininkai-Daugai-Alytus

Alytus- Simnas-Kalvarija

Alytus-Seirijai-Lazdijai

Trakai-Rūdiškės-Pivašiūnai-Alytus

Alytus-Ūdrija-Krokialaukis

Onuškis-Butrimonys-Punia

Vaisodžiai-Raižiai-Butrimonys

Birštono sav.

Jaunimo g. iki Pušyno g.

B. Sruogos g.

Birštono g.

Vilnius-Marijampolė (atkarpa ties Birštono žiedu)

Druskininkų sav.

Gardino g.

M. K. Čiurlionio g.

Veisiejų g.

Neravų g.

Aušros g.

Lazdijų r. sav.

Turistų g.

Ežero g.

Vytauto g. (Veisiejų mstl.)

Alytaus g. (Krosnos mstl.)

Alytus-Seirijai-Lazdijai

Leipalingis-Lazdijai-Kalvarija

Rūda–Šventežeris–Teizai–Kavalčiukai

Alytus–Simnas–Kalvarija

Prienų r. sav.

Kauno g.

Vilnius-Prienai-Marijampolė (atkarpa Jieznas-Prienai)

Antakalnis-Jieznas-Alytus-Merkinė

Kaunas-Prienai-Alytus

Prienai-Skriaudžiai (viadukas per Via Baltica)

Varėnos r. sav

Vytauto g.

Savanorių g.

Marcinkonių g.

Naujieji Valkininkai-Daugai-Alytus

Vilnius-Varėna-Gardinas

Rubrikoje Teisėsauga. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *