Kauno ir Alytaus pareigūnų bendro darbo dėka išaiškinti teisės pažeidimai Alytaus policijoje

Atliekant ikiteisminį tyrimą, kontroliuojamą Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorų, intensyviai bendradarbiaudami Alytaus ir Kauno apskrities vyriausiųjų policijos komisariatų pareigūnai sausio 28 d. atliko kratas pas 5 įtariamuosius, iš kurių 4 asmenys yra sulaikyti.
Profesionalaus ir kantraus pareigūnų darbo dėka sulaikyti du Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Aptarnavimo skyriaus darbuotojai, gimę 1953 m. ir 1967 m., kurie, turėdami įgaliojimus valdyti policijos materialinius ir finansinius išteklius, galimai klastojo tarnybinius dokumentus ir už policijos įstaigos lėšas privačiose įmonėse pirko įvairius daiktus ir naudojo asmeniniais tikslais. Įtariama, kad tiriamu laikotarpiu šie asmenys įsigijo daiktų, kurių suma siekia kelis tūkstančius eurų.
Jiems pareikšti įtarimai pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 228 str. 2 d., 183 str. 1 d., dėl piktnaudžiavimo ir turto pasisavinimo. Vyrui (gim. 1953 m.) taip pat pareikšti įtarimai pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 300 str. 1 d., 184 str. 1 d., dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu ir turto iššvaistymo.
Taip pat dar dviem vyrams, nedirbantiems valstybinėse institucijose (gim. 1981 m. ir 1977 m.), pareikšti įtarimai pagal 24 str. 5 d., 228 str. 2 d., 189 str., dėl bendrininkavimo, piktnaudžiavimo, nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo arba realizavimo. Jiems paskirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.
Visiems asmenims gresia laisvės atėmimas iki septynerių metų.
Kratų metu paimti tyrimui reikšmingi daiktai, dokumentai. Artimiausiu metu bus sprendžiamas klausimas dėl Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato darbuotojų nušalinimo nuo pareigų ir kardomųjų priemonių skyrimo įtariamiesiems.
Kauno apskr. VPK informacija

Rubrikoje Teisėsauga. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *