Ačiū už tuos, kurie patys neprašo, tik kukliai laukia mūsų pagalbos

Augu pats ir auginu kitus

Jau keturioliktąjį gruodį per Lietuvą keliavo maltiečių paramos akcija „Maltiečių sriuba“, primindama, kad Kalėdų laukimo laikotarpiu žmogiška atjauta ir gerumas turėtų būti svarbiausi, kad jų negalima pamesti šventiniame šurmulyje. Metai bėga, o socialinės problemos išlieka tos pačios – silpnoji mūsų visuomenės dalis – vieniši, ligų palaužti, skurstantys senoliai. Akcijos tikslas – atsigręžti į juos, ištiesti pagalbos ranką.
Prienų maltiečiams, kaip ir kasmet, tapo tradicija organizuoti kalėdinius renginius ir jų metu kviesti aukoti senelių sriubai. Miesto aikštėje vyko akcija „Maltiečių sriuba“, „Ąžuolo“ progimnazijos pradinių klasių mokiniai ir mokytojos sukūrė muzikinę pasaką „Kalėdų stebuklas“ (N.Lapinskienė). Progimnazijoje vyko kalėdinė labdaros mugė, Prienų Kristaus Apsireiškimo bažnyčioje Kūčių vakaro mišiose giedojo mokyklos vaikų choras. Visų šių renginių metu surinkta tūkstantis keturi šimtai penkiasdešimt eurų. Tariame ačiū už tuos, kurie neprašo patys, tik kukliai laukia mūsų pagalbos. Juk žmogiška atjauta ir gerumas – pati gražiausia Kalėdų dovana.
Už šias lėšas Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos valgykloje vėl visus metus bus verdama „Maltiečių sriuba“, kurią savanoriai du kartus per savaitę nuneš į namus dvidešimčiai savo globojamų senelių. Džiugu, kad šį kilnų darbą atlieka Jaunieji Maltiečiai – atsakingi, jautrūs, kuriems savanoriška veikla ir dalijimasis savo laiku jau tapo jų jaunatviško gyvenimo dalimi. Gera žinoti, kad aplankytas vienišas žmogus nors trumpai valandėlei pasijus kuo mažiau liūdnas ir kuo daugiau mylimas…
Lina Suchorukovienė
Maltiečių ordino pagalbos tarnybos Prienų grupės vadovė

Rubrikoje Tai, kas išaugina.... Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *