Parodoje „ADVENTUR 2020“ – sveikatos turizmo naujienos

Sausio 24 – 26 d. Vilniuje su šūkiu „Vitaminas Atostogos“ Lietuvos konferencijų ir parodų centre „Litexpo“ vyko aštuntoji didžiausia Baltijos šalyse specializuota tarptautinė turizmo paroda „ADVENTUR 2020“, kurios tema ir akcentu tapo sveikatos turizmas. Šiemet paroda sulaukė daugiau nei 300 dalyvių iš 20 pasaulio valstybių, taip pat ir iš tolimų geografine prasme šalių – Japonijos, Šri Lankos, Islandijos, Indonezijos, Kinijos, Kubos ir kitų. Lankytojai galėjo užsukti ir į Prienų rajono bei Birštono savivaldybių stendus, susipažinti su turizmo ir sveikatinimo naujienomis.

Birštonas pripažintas sėkmingiausia turizmo traukos vietove
Parodos atidarymo ceremonijos akcentu tapo Lietuvos turizmo „oskarai“ – Turizmo sėkmingiausiųjų 2019 apdovanojimai. Juose Sėkmingiausia turizmo traukos vietove pripažintas Birštono kurortas, jo merei Nijolei Dirginčienei įteiktas apdovanojimas – „Turizmo vėtrungė“.
Renginio metu pažymėta, jog vienas iš seniausių ir gražiausių Lietuvos balneologinių kurortų, garsėjantis karališkomis šaknimis, nuosekliai kūrė savo sėkmės istoriją: tęsė sveikatos kurorto tradicijas, investavo į inovacijas, tačiau kartu siekė išsaugoti unikalumą, skyrė didelį dėmesį tvariam vystymuisi, kokybiškiems kultūros ir sporto renginiams. „Karščiausia“ naujiena tapo 2019 m. liepos mėn. atidarytas aukščiausias Lietuvoje Birštono apžvalgos bokštas, žymiai padidinęs vienadienių turistų srautą ir prisidėjęs prie vietinio turizmo skatinimo.
Parodos stende Birštono turizmo informacijos centras, sanatorijos, SPA, viešbučiai pristatė sveikatinimo, SPA paslaugas ir naujoves kurorte, tarp jų ir – šalčio kamerą, gintaro procedūras, iššūkį „OFFline“, laiką, praleistą SPA, be telefono ir interneto. Norintieji čia pat galėjo išbandyti masažo procedūrą.

Prieniečiai kvietė aplankyti išgražėjusį miestą
Prienų rajono savivaldybę reprezentuojančiame stende buvo reklamuojamos Visuomenės sveikatos biuro vykdomos sveikatinimo programos, Prienų krašto muziejaus rengiamos „Duonos kelio“ ir kitos edukacijos, kviečiama aplankyti naujai sutvarkytas Revuonos ir Stadiono erdves Prienų mieste, Šilavoto Davatkyną ir kitas lankytinas rajono vietoves, pakeliauti pėsčiųjų maršrutais. Akcentuojant gamtovaizdžio patrauklumą ir švarią aplinką, lankytojai buvo vaišinami vandeniu iš Revuonos šaltinio. Teisingai atsakiusiems į pateiktus klausimus sveikatos klausimais, dalyvavusiems loterijoje buvo įteikti verslo įmonių įsteigti prizai. Pagrindinį prizą – šuolį su parašiutu įsteigė Kauno parašiutininkų klubas. Buvo platinama informacija apie rajono verslo įmones ir jų gaminius. Parodos atskirame stende lankytojų dėmesio sulaukė UAB „Lietuviškas midus“ gaminami midaus gėrimai.

Reklamavo savo paslaugas, produktus ir pramogas
Parodos metu buvo organizuotas didžiausias kasmetinis renginys – „Sveikatos turizmo forumas: prabanga ar būtinybė“, kuriame daug dėmesio skirta sparčiai populiarėjančiam sveikatos turizmui Lietuvoje ir pasaulyje, aptartos keliavimo po pasaulį tendencijos, sveikatingumo nauda, padedant atgauti jėgas, pristatyti užsienio turistų lūkesčiai Lietuvos kurortuose ir gydymo įstaigose. Vieną iš pranešimų skaitė ir Artūras Salda, Nacionalinės sanatorijų ir reabilitacijos įstaigų asociacijos prezidentas, didžiausios Lietuvoje „Eglės sanatorijos“ generalinis direktorius.
Lankytojai buvo kviečiami į susitikimus su įdomiais išskirtiniais keliautojais, buvo pristatyti kelionių maršrutai po gerai žinomas šalis ir naujas vietoves. Tradicija tapę turizmo mainai verslo sektoriaus atstovams siūlė susirasti partnerių. Pirmą kartą veikė WELLNESS erdvė, kurioje buvo kviečiama atgauti jėgas ir atsipalaiduoti. Vyko Lietuvos ir užsienio šalių muzikiniai pasirodymai.
Parodos ekspozicijos buvo išsidėsčiusios penkiose salėse, jose atsispindėjo miestų turizmas, aktyvus laisvalaikis Lietuvoje, kaimo turizmas, poilsis, pažintinės bei edukacinės kelionės po Lietuvą, apgyvendinimo paslaugos. Taip pat buvo pristatoma maisto degustacijos, lietuviški maisto produktai, suvenyrai, pramogos. Savo stendus buvo parengusios turizmo agentūros, siūliusios įsigyti keliones gerokai pigiau, užsienio šalių ambasados, Lietuvos išvykstamojo turizmo verslo atstovai, avialinijų bendrovės, užsienio šalių dalyviai. Buvo atidarytos fotografijų parodos, vienos iš jų autorius – žemietis Vytautas Kandrotas.
„Gyvenimo“ informacija
Romos Sinkevičiūtės ir Vaidoto Grigo nuotraukos

Rubrikoje Verslas ir paslaugos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *