8 turas

Balbieriškio „Ringis“ – „Pakuonis“ 91:64 (30:14 20:15 23:11 18:24)
Pirmosiose Prienų rajono savivaldybės ir „Gyvenimo“ laikraščio krepšinio pirmenybių 8-ojo turo rungtynėse į aikštelę žengė „Pakuonio“ ir Balbieriškio „Ringio“ komandos. „Ringis“ rungtynes pradėjo spurtu 9:0, kuris puikaus D. Kalėdos žaidimo deka netrukus virto dar solidesne persvara, kadangi po pirmojo kėlinio Balbieriškio komanda jau pirmavo 30:14. Antrajame kėlinyje „Pakuonio“ krepšininkai ir toliau daugiau kovojo su savo emocijomis nei su priešininkais, o jų deficitas po truputį didėjo. L. Chalytovo tritaškiai leido „Ringiui“ dar labiau padidinti savo pranašumą, o įpusėjus rungtynėms „Ringio“ persvara siekė jau 21 tašką – 50:29. Trečiajame ketvirtyje „Pakuonis“ ir vėl krito į duobę – pakuoniškiai pirmuosius savo taškus pelnė prabėgus net 5 minutėms. Tuo tarpu „Ringis“ ir toliau be problemų rinko taškus, o po 3 kelinių jų persvara siekė net 33 taškus – 73:40. Ketvirtasis kėlinys tebuvo formalumas, kurio metu „Pakuonis“ kiek sumažino atsilikimą, tačiau neišvengė sutriuškinimo. Finalinė rungtynių sirena užfiksavo solidžią Balbieriškio „Ringio“ pergalę rezultatu 91:64.
Rezultatyviausi žaidėjai:
„Ringis“: A. Mitrulevičius 21, D. Kuzmickas 18, D. Kalėda 16, L. Chalytovas 15.
„Pakuonis“: G. Gylys 19, L. Steponavičius 16, M. Juščius 11.

„Tango pizza – Stadionas“ – „Pušynė“ 92:66 (29:17 18:14 20:14 25:21)
„Pušynės“ krepšininkai trimis tritaškiais pradėjo akistatą su „Tango pizza-Stadionu“, tačiau net ir tai jiems neleido ilgiau išlaikyti rungtynių kontrolės savo rankose. Nuostabiai žaidusio R. Marcinkevičiaus vedama „Tango pizza-Stadiono“ komanda ne tik išlygino rezultatą, bet ir ėmė didinti savo pranašumą. J. Davidavičiaus tritaškis paskutinę pirmojo kėlinio sekundę leido „Tango pizza-Stadionui“ susikrauti jau dviženklę persvarą – 29:17. Antrajame ketvirtyje „Tango pizza – Stadionas“ ir toliau išlaikė dviženklį pranašumą, kuris įpusėjus susitikimui išaugo iki 16 taškų – 47:31. Trečiajame kėlinyje „Pušynė“ buvo kiek sumažinusi deficitą, tačiau ketvirtį „Tango pizza-Stadionas“ užbaigė spurtu 9:0 ir po trijų kėlinių pastarųjų persvara jau buvo itin solidi – 67:45. Ketvirtajame kėlinyje „Tango pizza – Stadionas“ pademonstravo puikų pataikymą iš toli, kuris jiems leido susikrauti triuškinamą pranašumą ir laimėti rungtynes rezultatu 92:66.
„Tango pizza-Stadiono“ komandos žaidėjas R. Gerbutavičius nubaustas technine pražanga.
„Pušynės“ atsarginių žaidėjų suolelis nubaustas technine pražanga.
Rezultatyviausi žaidėjai:
„Tango pizza – Stadionas“: R. Marcinkevičius 22, L. Vainikevičius 16, J. Davidavičius 14, D. Jancevičius 13.
„Pušynė“: P. Kamarauskas 24, M. Leonavičius 11, A. Kubilius 10.

„PMVD“ – „Stakliškės“ 70:60 (9:19 19:16 20:11 22:14)
„Stakliškės“ kur kas geriau pradėjo akistatą su „PMVD“ ir galingo D. Židanavičiaus žaidimo dėka jau pirmajame kėlinyje susikrovė dviženklę persvarą – 19:9. Antrajame ketvirtyje du P. Bartkevičiaus tritaškiais pagaliau prikėlė iš sąstingio „PMVD“ puolimą, tačiau įpusėjus rungtynėms priekyje rezultatu 35:28 vis dar buvo „Stakliškės“. Po didžiosios pertraukos „PMVD“ ėmė agresyviaus gintis, o kibi gynybą greitai davė vaisių – pastarieji ne tik persvėrė rezultatą savo naudai, bet ir ėmė tolti nuo varžovų. Vis dėlto, trečiojo kėlinio pabaigoje „PMVD“ puolimas vėl stabtelėjo, o tuo pasinaudoję stakliškiečiai sumažino atsilikimą iki dviejų taškų – 46:48. Ketvirtajame kėlinyje po 8 P. Bartkevičiaus taškų iš eilės „PMVD“ jau susikrovė dviženklį pranašumą (61:49). Tačiau tai nebuvo pabaiga, nes keletą tolimų metimų pataikiusios „Stakliškės“ apkarpė priešininkų pranašumą iki 5 taškų. Deja, stakliškiečių viltis pakovoti dėl pergalės nubraukė tolimas A. Marchockio metimas, įtvirtinęs sunkią „PMVD“ pergalę rezultatu 70:60.
Rezultatyviausi žaidėjai:
„PMVD“: P .Bartkevičius 18, A. Marchockis ir K. Rimgaila po 14, P. Ivanauskas 12.
„Stakliškės“: M. Nenartavičius 18, D. Židanavičius 17, A. Kaminskas ir A. Kaminskas po 11.

Prienų KKSC – „Jieznas“ 72:57 (18:15 11:17 22:8 21:17)
Ketvirtajame dienos susitikime dėl pirmosios pergalės kovojo Prienų KKSC ir „Jiezno“ ekipos. Vos penkiese susirinkę jiezniškiai geriau pradėjo rungtynes ir išsiveržė į priekį, tačiau E. Žemaičio tritaškiai ne tik išlygino rezultatą, tačiau ir leido Prienų KKSC krepšininkams po pirmojo kėlinio pirmauti rezultatu 18:15. Antrojo kėlinio pradžioje visus arenoje susirinkusius sirgalius ant kojų pakėlė tolimas L. Čepeliausko metimas. Deja, Prienų KKSC komandos puolimas tada sustojo, o U. Žalio vedamas „Jieznas“ vėl susigrąžino trapų pranašumą. Įpusėjus rungtynėms rezultatu 32:29 pirmavo „Jieznas“. Trečiajame kėlinyje jiezniškių jėgos ėmė sekti, o tuo pasinaudojęs Prienų KKSC jaunimas surengė spurtą 10:0 ir susikrovė dviženklę persvarą. Ketvirtajame kėlinyje Prienų jaunimas ir toliau nemažino apsukų, o sėkmingai veikusi jų toliašaudė artilerija galutinai paskandino paskutines jiezniškių viltis iškovoti pirmąją pergalę šiose pirmenybėse. Prienų KKSC be didesnių kluptelėjimų nužygiavo pirmosios pergalės link ir laimėjo rungtynes rezultatu 72:57.
Rezultatyviausi žaidėjai:
Prienų KKSC: E. Žemaitis 23, A. Levinskas 11, L. Arštikys 9.
„Jieznas“: L. Žuromskas 18, U. Žalys 15, R. Žuromskas 10.

„Šilavotas“ – Veiverių „Amberis“ 113:107 (19:24 21:21 27:20 20:22 12:12 14:8)
Įspūdingą spektalį surengė „Šilavoto“ ir Veiverių „Amberio“ komados. Tik prieš šias rungtynes „Amberio“ komandą papildęs T. Baltrušaitis jau pirmajame kėlinyje surinko 16 taškų, o jo vedamas „Amberis“ po pirmojo kėlinio išsiveržė į priekį 24:19. Antrajame ketvirtyje komandų žaidimas išsilygino, „Šilavotas“ pataikė keletą tolimų metimų, kurie neleido „Amberiui“ dar labiau atitrūkti. Įpusėjus rungtynėms tuo pačiu 5 taškų skirtumu vis dar pirmavo Veiverių „Amberis“ – 45:40. Trečiajame kėlinyje įspūdingą solo šou surengė „Šilavoto“ lyderis G. Stalioraitis – net 19 (!) jo pelnytų taškų leido šilavotiškiams pagaliau persverti rungtynių svartstykles savo naudai ir išsiveržti į priekį rezultatu 67:65. Tikra drama virė ir ketvirtajame kėlinyje: abi komandos žygiavo koja kojon, o iki tol sėkmingai rungtyniavęs L. Kurtinaitis lemiamu metu buvo netaiklus ir komandos buvo priverstos žaisti pratęsimą – 87:87. Pratęsimo metu ir toliau vyravo lygus žaidimas. „Šilavotas“ pirmavo dviem taškais, tačiau likus žaisti 8 sekundes T. Baltrušaitis išprovokavo varžovų pražangą, sėkmingai realizavo abu baudų metimus ir išlygino rezultatą – 99:99. Rungtynių lemtis sprendėsi antrajame prątesime, kuriame geriau sekėsi „Šilavotui“: tiksliai baudų metimus realizavę šilavotiškiai pagaliau atitrūko nuo varžovų ir iškovojo dramatišką pergalę rezultatu 113:107.
„Amberio“ komandos žaidėjas T. Baltrušaitis nubaustas technine pražanga.
Rezultatyviausi žaidėjai:
„Šilavotas“: G. Stalioraitis 43, L. Kurtinaitis 21, P. Masikonis 15, B. Aleksandravičius 14.
„Amberis“: T. Baltrušaitis 43, T. Tulauskas 26, R. Klapatauskis 22.

Birštono „Versmė“ – „Dvariukas – Sava ranga“ 103:92 (26:25 27:21 25:28 25:18)
Paskutiniajame 8-ojo turo susitikime kovojo dvi turnyrines lentelės viršuje įsitaisiusios komandos – Birštono „Versmė“ ir „Dvariukas – Sava ranga“. Kaip ir buvo galima tikėtis, abi komandos daugiau dėmesio skyrė puolimui: A. Gedmino ir M. Knyšiaus metimai leido Birštono komandai greitai rinkti taškus, tačiau „Dvariuko“ komandoje siautėjęs D. Petkevičius neleido priešininkams nutolti. Po pirmųjų 10-ies minučių minimaliu skirtumu pirmavo „Versmė“ – 26:25. Antrajame ketvirtyje M. Knyšius ir toliau nemažino apsukų puolime, o rungtynių svarstyklės po truputį ėmė krypti į Birštono komandos pusę. D. Petkevičiaus ir toliau tempė „Dvariuką-Savą rangą“ į priekį, tačiau įpusėjus susitikimui „Versmė“ jau pirmavo 53:46. Trečiajame kėlinyje „Dvariukas-Sava ranga“ pradėjo demonstruoti įvairapusiškesnį žaidimą: taškus rinko visi žaidėjai, tačiau persverti rezultatą jiems trukdė skylėta gynyba. „Versmės“ snaiperiai ir toliau baudė priešininkus tolimais metimais, o rungtynių nugalėtojas turėjo spręstis ketvirtajame kėlinyje. Jo metu Birštono krepšininkai pridėjo dar keturis tritaškius, kurie leido „Versmei“ ne tik pelnyti 100-ajį tašką, bet ir susikrauti dviženklę persvarą. Finalinė rungtynių sirena užfiksavo Birštono „Versmės“ pergalę rezultatu 103:92.
„Dvariuko – Savos rangos“ žaidėjas V. Alčiauskas nubaustas technine pražanga.
Rezultatyviausi žaidėjai:
„Versmė“: Min. Knyšius 32, A. Gedminas 28, L. Vėlavičius 18, G. Jevstignejevas 14.
„Dvariukas – Sava ranga“: D. Petkevičius 34, A. Tilindė 22, V. Alčiauskas 19, M. Ylius 17.

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *