Birštoniečiai paminėjo Sausio 13-ąją

Sausio 13-ąją Birštono savivaldybė prisijungė prie pilietinės akcijos „Atmintis gyva, nes liudija“ ir dešimčiai minučių languose įžiebė vienybės ir atminimo žvakeles.

Savivaldybės darbuotojai prie atlapo segėjo neužmirštuolės žiedą, primenantį šios istorinės dienos svarbą. Po šv. Mišių Šv. Antano Paduviečio bažnyčioje birštoniečiai rinkosi Birštono parapijos „Caritas“ bendruomenės namuose į filmo „Neužmiršti. Titas Masiulis“ peržiūrą. Sausio 13-osios aukų atminimas buvo pagerbtas tylos minute. Susirinkusieji dalijosi skaudžiausiomis mūsų tautos istorijos akimirkomis. Renginį vedė Birštono muziejaus direktorė Vilijeta Šolomskienė. Birštoniečius pasveikino ir padėkojo už dalyvavimą ginant Lietuvos laisvę Birštono savivaldybės mero pavaduotojas Vytas Kederys. Renginyje dalyvavo ne tik vyresniosios kartos atstovai, bet ir gimnazistai, NVO nariai, įstaigų vadovai ir atstovai, Karo prievolės ir komplektavimo kariai. Laisvės gynėjai buvo pagerbti Meno mokyklos moksleivių atliekamomis dainomis.

 


Sausio 13-osios rytą Nemajūnų dienos centro languose sužibo vienybės ir atminimo žvakutės.


Taip visi prisijungėme prie kasmetinės pilietinės akcijos „Atmintis gyva, nes liudija“, kurios tikslas – prisiminti 1991-ujų sausio 13-osios dienos įvykius bei pagerbti žuvusius Lietuvos laisvės gynėjus. Šiai dienai paminėti su vaikais sukūrėme laisvės medį, ant medžio lapelių parašėme, kas mums yra laisvė. Džiaugiamės, jog Dienos centro darbuotojai ir svečiai galėjo  prisijungti prie Sausio 13-osios dienos paminėjimo, pasidalindami savo prisiminimais. Tikimės, kad ši auganti karta bus vieninga, mylės Lietuvą ir didžiuosis būdami šios šalies piliečiais.

BĮ Nemajūnų dienos centro informacija

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *