Su policijos vadovu aptarti saugumo ir bendradarbiavimo klausimai

Tęsiant bendradarbiavimą su policija, Prienų r. savivaldybės mero Alvydo Vaicekausko kvietimu sausio 8 d. Savivaldybėje apsilankė Prienų rajono policijos komisariato viršininkas Andrius Rupeikis. Susitikime taip pat dalyvavo administracijos direktorė Jūratė Zailskienė bei direktorės pavaduotojas Algis Marcinkevičius.


Šis susitikimas – tai jau antrasis naujojo policijos viršininko, kuris Prienų rajono policijos komisariatui vadovauja pusę metų, susitikimas su rajono vadovais. Susitikimo metu buvo aptartos aktualijos, saugumo klausimai. Kalbėta apie dar glaudesnį Savivaldybės ir policijos bendradarbiavimą, daugiau dėmesio skirti naujų viešųjų erdvių stebėjimui, kelių eismo saugumui.
Pažymėta, kad vis dar didelė problema yra saugumas sankryžose: dažnai nesilaikoma automobilių statymo atstumų prieš sankryžas ir už jų, kai kurie pėstieji eina per pėsčiųjų perėjas kalbėdami mobiliaisiais telefonais arba degant raudonam šviesoforo signalui. Policijos vadovas pabrėžė, kad į tokius pažeidimus bus stengiamasi reaguoti griežčiau.
Rajono savivaldybė kiekvienais metais skiria lėšų Alytaus apskr. VPK Prienų r. PK prevencinėms programoms įgyvendinti. Mero teigimu, savivaldai būtina prisidėti prie visuomenės saugumo užtikrinimo, todėl galimybių padėti policijai kurti saugią visuomenę bus ieškoma ne tik finansiškai remiant policijos veiklą, bet ir kitomis priemonėmis.
Susitikime taip pat aptarti smurto artimoje aplinkoje, viešosios tvarkos pažeidimų, kvaišalų vartojimo tarp nepilnamečių, jų nusikalstamumo, saugumo užtikrinimo atnaujintose viešosiose erdvėse ir vaizdo stebėjimo sistemos plėtros klausimai. Vaizdo stebėjimo kamerų reikia vis daugiau, ypač visose naujai tvarkomose viešosiose erdvėse, nes jos padeda greičiau nustatyti viešosios tvarkos pažeidėjus, tiriant nusikalstamas veikas ar nusikaltimus ir kt. Šiais metais Savivaldybė yra numačiusi papildomai įrengti kelias dešimtis vaizdo stebėjimo kamerų.
A.Rupeikis pasidžiaugė efektyviu bendradarbiavimu su apskrities prokuratūra bei nusikalstamumo išaiškinimo rezultatais (50 proc. nusikalstamų veikų išaiškinama).
Susitikime Savivaldybės vadovai padėkojo Prienų r. PK viršininkui A. Rupeikiui ir visiems pareigūnams už rūpinimąsi rajono žmonių ir jų turto apsauga. Susitikimo dalyviai išreiškė viltį ir norą sklandžiai bei aktyviai bendradarbiauti, siekiant bendrų tikslų viso rajono žmonių labui.
Prienų r. savivaldybės informacija

Rubrikoje Teisėsauga. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *