Peržengę Naujųjų slenkstį sulaukė geros žinios

Peržengę Naujųjų slenkstį skaitlingos ir aktyvios Birštono vienkiemio bendruomenės nariai tradiciškai susirenka į šventinę vakaronę, kurios metu aptaria praėjusių metų svarbiausias veiklas, pasveikina metų jubiliatus, padėkoja projektų vykdytojams, kultūrinės veiklos puoselėtojams, talkų organizatoriams ir kitų darbų sumanytojams.


Kaip savo pasisakyme paminėjo bendruomenės pirmininkas Vytas Kederys, praėjusieji metai buvo ypač ženklūs kultūrinėje veikloje. Ir ansamblis, ir liaudies teatras dalyvavo įvairiuose festivaliuose bei konkursuose, iš kurių grįžo su apdovanojimais ir padėkomis. Pripažinimo sulaukta Šiluvoje, Varėnoje, Jurbarke, bet džiugiausia, žinoma, buvo tai, kad teatro kolektyvo meistriškumas įvertintas svarbiausiu mėgėjų meno kolektyvų pripažinimo ženklu – „Aukso paukšte“. Beje, vakaro metu buvo pasidžiaugta ne tik suaugusiųjų sėkme, bet ir augančia gražia pamaina. Vaikų parodytą spektaklį pagal Antuano Sent Egziuperi „Mažąjį princą“ šiltai priėmė žiūrovai.
Vardindamas 2019-ųjų veiklas V.Kederys prisiminė ir talkas parke, kompiuterinio raštingumo užsiėmimus bibliotekoje, romansų vakarą „Rudeniniai dainai skambant“ bei kitus įdomius susitikimus, renginius, keliones.
Plojimais šventinio vakaro dalyviai palydėjo Birštono savivaldybės administracijos direktorės Jovitos Tirvienės ir jos pavaduotojo Valentino Vinco Revucko sveikinimus, mat jie pranešė ir apie ilgai lauktą žinią – nuo sausio vidurio autobusai, važiuojantys maršrutu Birštonas – Kaunas ir atgal, du kartus per dieną savo kelią turėtų pradėti nuo seniūnijos ir du kartus baigti taip pat prie seniūnijos. Netrukus neliks ir rodyklių „Birštono vienkiemis“, jas pakeis rodyklės, žyminčios, kad tai – Birštono miestas.
„Birštono versmių“ informacija

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *