Nauji apribojimai alkoholio pardavimui

Nuo 2020 m. sausio 1 d. įsigaliojo draudimas prekiauti alkoholiniais gėrimais nestacionariuose statiniuose, taip pat ir paviljonuose. Taip siekiama apriboti alkoholio prieinamumą ir sumažinti fiksuojamų prekybos alkoholiniais gėrimais pažeidimų skaičių.
Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento atstovų teigimu, departamentas ne kartą yra gavęs iš gyventojų bendrijų, švietimo ir ugdymo įstaigų skundų apie šalia šių įstaigų ir gyvenamųjų namų veikiančių paviljonų daromus Alkoholio kontrolės įstatymo pažeidimus. Dažnu atveju skundai pasitvirtindavo.
Nuo 2020 m. sausio 1 d. nebelieka sezoninių licencijų, suteikiančių teisę prekiauti alkoholiniais gėrimais kurortinio, poilsio bei turizmo sezono laikotarpiu, rūšies. Tačiau šie draudimai nepaveiks Lietuvos miestuose ir miesteliuose organizuojamų įvairių masinių renginių ir šventinių mugių, kurių metu leidžiama prekiauti ir alkoholiniais gėrimais. Tokių renginių metu turėtų būti išduodamos vienkartinės mažmeninės prekybos licencijos, suteikiančios teisę prekiauti alumi, alaus mišiniais su nealkoholiniais gėrimais, natūralios fermentacijos midumi ir natūralios fermentacijos sidru (kurių tūrinė etilo alkoholio koncentracija neviršija 7,5 procento).
Parengta pagal Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento informaciją

Rubrikoje Teisė žinoti. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *