Padėkos diena Prienų „Revuonos“ pagrindinėje mokykloje

Gruodžio 19 d. popietę „Revuonos“ pagrindinėje mokykloje į penktąją, tradicine tampančią padėkos šventę „Gerumo paukštė“ rinkosi mokyklos bendruomenė.


Šiame pašėlusiame bėgime, besibaigiant metams ir artėjant Didžiosioms šventėms, vertinam ir branginam laukimo laiką – Adventą, kad galėtume dar daug ką nuveikti, tobulindami save, augdami dvasia, skleisdami aplink save meilę ir gėrį. Tai virsmas, kuris, nori to, ar ne, vis tiek vyksta.  Vyksta aplinkoje. O mumyse? Kur krypsta mūsų žvilgsnis? Kur skrieja  mintys?
Gruodžio 19 d. popietę „Revuonos“ pagrindinėje mokykloje į padėkos šventę „Gerumo paukštė“ rinkosi mokyklos bendruomenė, atvyko Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas, LR Seimo nario ir žemės ūkio ministro Andriaus Palionio padėjėja Valė Petkevičienė, kiti savivaldybės atstovai, socialiniai partneriai, svečiai. Šventę pradėjo mokyklos direktorė Ilona Balčiukynienė, uždegdama simbolinę Angelo žvakę. Susirinkusieji taip pat įžiebė gerumo žiburėlius, išsakė palinkėjimus. Su artėjančiomis šventėmis pasveikino Prienų Kristaus Apsireiškimo bažnyčios vikaras Vitalijus Volodkovič. Sveikinimo žodį tarė šios šventės sumanytoja ir globėja mokyklos direktorė Ilona Balčiukynienė. Visi laukė, kam bus įteiktos Gerumo paukštės, kurių autorė – dailininkė, keramikė mokyklos mokytoja Aušra Deltuvienė.
Visus metus šalia matome ir jaučiame tuos, dėl kurių galime džiaugtis geresniu ir jaukesniu gyvenimu mokykloje, padėkojame ir gerumo paukšte apdovanojame žmones už jų rūpestį, nuoširdumą, idėjų palaikymą. 2019 m. išrinktos šios nominacijos ir apdovanoti nominantai: Metų partneris – Prienų Gėlės savininkė Rūta Bekešienė, Metų rėmėjas – VšĮ Meninė drožyba vadovas Al-gimantas Sakalauskas, Metų naujokas – biologijos mokytoja Laima Petkevičienė, Metų rajoninis renginys – raiškaus skaitymo konkursas Tau Lietuva (Danutė Baranauskienė), Metų mokyklos renginys – Mokytojo diena (Vidutė Kuzmauskienė ir Edita Ramanauskienė), Metų darbščiausias darbuotojas – Algirdas Būras, Metų mokytojas, parengęs 1–4 kl. mokinius nugalėtojus – Virginija Abramavičienė, Metų mokytojas, parengęs 5–10 kl. mokinius nugalėtojus – Vilma Glaveckienė, Metų aktyviausias tėvų atstovas – Deimantas Tarulis, „Metų metodinis darbas“ – Bendradarbiavimo kompetencijos plėtojimas, rengiant miuziklą Z karta (Kristina Belenavičienė).
Mokyklos direktorė Ilona Balčiukynienė padėkas įteikė mokyklos socialiniams partneriams: Prienų ikimokyklinėms įstaigoms, Visuomenės sveikatos biurui, Prienų švietimo pagalbos tarnybai, Švietimo skyriui, Justino Marcinkevičiaus viešajai bibliotekai bei įmonėms, kuriose mokosi produktyviojo mokymosi klasių mokiniai.
Šventinę nuotaiką padėjo kurti ir muzikinius kūrinius dovanojo buvusi šios mokyklos mokinė, dabar Balbieriškio kultūros ir laisvalaikio centro direktorė Neringa Garmuvienė ir kolega Laimonas Paškevičius.
Advento metas – tai laikas, kupinas laukimo, kviečiantis į rimtį ir susikaupimą, primenantis, kad žmogus gyvas tik veikloje. Ir tik per tikėjimą, nuolat judėdamas ir gerus darbus darydamas, tobulindamas save, augdamas dvasia, skleisdamas aplink save meilę ir gėrį, gali pajusti pilnatvę…
Vita Pikčilingienė
Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos mokytoja

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *