Senus metus palydėjo su žaidybine ugnele

Birštono sporto centro šachmatininkai 2019 metus baigė, savo sportinių trofėjų lentyną papildę gruodį žaistuose turnyruose laimėtais prizais.

Apdovanotieji Kalėdinio šachmatų turnyro dalyviai su trenere D.Urbanavičiūte ir Birštono sporto centro direktoriumi Sauliumi Smailiu.

Gruodžio 14 d. Birštono gimnazijoje buvo surengtas atviras greitųjų šachmatų turnyras „Birštono taurė 2019“, pritraukęs aukšto lygio šachmatininkų iš įvairių Lietuvos miestų, Punsko krašto (Lenkija) ir Minsko (Baltarusija). Iš viso turnyre dalyvavo 104 dalyviai, tarp jų savo jėgas išbandė ir Birštono šachmatų būrelio nariai (trenerė Danutė Urbanavičiūtė), tiesa, jie prizininkais netapo, bet įgijo žaidybinės patirties ir pagerino savo reitingus.
Tarp birštoniečių geriausiai pasirodė Jonas Džervus, bendroje įskaitoje su 6 taškais jis liko 21-as. Po penkis taškus surinkę Kazimieras Senavaitis ir Danutė Urbanavičiūtė pasidalino antrą ir trečią vietas. Stipresniems varžovams pralaimėtos partijos galutinėje rikiuotėje juos nubloškė į ketvirtą ir penktą dešimtukus.
Turnyre keturis taškus surinko Jonas Aleknavičius, po tris taškus – Virginija Černevičienė, Algimantas Janauskas ir moksleiviai Ugnė Vėgelytė bei Julius Šeržentas.
Turnyro nugalėtoju tapo ir Birštono taurę iškovojo vilnietis Aras Vardanyan. Pirmieji septyni žaidėjai, surinkę daugiausia taškų, apdovanoti piniginiais prizais. Turnyro organizatorės – Lietuvos šachmatų mokykla ir Birštono savivaldybė.
Gruodžio 10–18 dienomis gimnazijoje šachmatų būrelio nariai sėdo prie šachmatų lentų Kalėdiniame – naujamečiame turnyre. Jis sudomino dvylika moksleivių ir vienuolika suaugusiųjų.
Tarp vaikų (berniukų ir mergaičių grupėse) turnyro nugalėtojais tapo Neda Žuvininkaitė (16,5 t.) ir Augustas Jančiulis (17 t.), antrąsias vietas pelnė Ugnė Vėgelytė (13,5 t.) ir Kristupas Botyrius (16 t.), trečiąsias vietas – Julius Šeržentas (15 t.) ir Ugnė Naudžiūnaitė (9,5 t.).
Tarp suaugusiųjų moterų grupėje žaidė trys moterys, nepralenkiama buvo trenerė Danutė Urbanavičiūtė, surinkusi 10 taškų. Antrą ir trečią vietas pasidalino Virginija Černevičienė ir Ineta Marčiukaitytė. Vyrų grupės nugalėtojo vardą iškovojo Kazimieras Senavaitis ( 8 t.), antras liko Jonas Džervus, trečias – Jonas Aleknavičius.
Taip pat vyko ir „Žaibo“ šachmatų turnyras, kuriame nugalėjo Danutė Urbanavičiūtė. Antrą vietą užėmė Jonas Džervus, trečią – Kazimieras Senavaitis.
Kalėdinio turnyro nugalėtojai ir prizininkai buvo pagerbti ir apdovanoti prieššventinę savaitę. Šachmatininkus pasveikino ir dovanėles jiems įteikė Birštono sporto centro direktorius Saulius Smailys.
„Birštono versmių“ informacija
Dalės Lazauskienės nuotrauka

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *