Artėjant dangaus ir žemės šventei…

Ašmintos daugiafunkciame centre gruodžio mėnesį vyko įvairūs renginiai, skirti adventiniam laikotarpiui ir artėjančioms Kalėdų šventėms.

Pirmąją Advento dieną pynėme adventinius vainikus, gaminome žaisliukus ir rankdarbius, kuriais puošėme savo aplinką.
Gruodžio 6 d. Ašmintos daugiafunkciame centre vyko etnografinė popietė „Artėjant dangaus ir žemės šventei“, kurią parengė daugiafunkcio centro mokiniai ir darbuotojai. Renginio metu prisiminėme senolių adventinio laikotarpio papročius, tradicijas, tikėjimus, burtus.
Adventinio laikotarpio mintimis pasidalijo Pakuonio parapijos kunigas Rimas Pilypaitis. Artėjančių švenčių laukimu džiaugėsi „Ąžuolo“ progimnazijos direktorės pavaduotojos Giedrė Tautvydienė ir Daiva Grigaliūnienė, PKLC direktorė Virginija Naudžiūtė, Prienų J. Marcinkevičiaus VB metodininkė Dalia Bredelienė, Pakuonio seniūnas Antanas Keturakis.
Mokiniai kartu su tėveliais ir mokytojomis gamino darbelius ir gruodžio 16 d. dalyvavo „Ąžuolo“ progimnazijoje organizuotoje kalėdinėje labdaros mugėje.
Gruodžio 19 d. vyko Kalėdinės eglutės šventė ir susitikimas su Kalėdų Seneliu. Visi kartu sekdami pasaką ieškojome gruodžio mėnesio stebuklų, Kalėdų šventės, dovanėlių ir naujųjų metų paslapties.
Gruodžio 20 d. puošėme eglutę prie Ašmintos kaimo kryžiaus, vildamiesi, kad tarp žaliuojančių eglutės šakų spindinčios švieselės trumpiausiomis ir tamsiausiomis dienomis sušildys ne tik ašmintiškių, bet ir švenčių laikotarpiu į mūsų kraštą užsukusius svečius, padės pajusti Kalėdų šventės dvasią.
Ašmintos daugiafuncio centro darbuotojos –
mokytoja Rasa Vaitauskaitė,
bibliotekininkė Rasa Šiugždinienė,
renginių organizatorė Rima Vilkienė

Rubrikoje Seniūnijose. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *