Japonijos kultūra – grožis ir netobulume

Lapkričio 28 d. Birštono gimnazijos moksleiviai su technologijų mokytojais Veda Martinaitiene ir Algiu Guobiu dalyvavo Lietuvos vaikų ir jaunimo centro kartu su Japonijos ambasada Lietuvoje organizuojamo projekto „WABI-SABI: tobulumas netobulume 4“ atidarymo renginyje. „WABI-SABI: tobulumas netobulume“ skatina mokytojus ir mokinius pažinti Japonijos kultūrą, kuriant ir atskleidžiant grožį netobulume įvairiomis raiškos formomis. 


Projekto dalyvius pasveikino Japonijos ambasadorius Lietuvoje Shiro Yamasaki ir LVJC direktorius Valdas Jankauskas. Renginio metu buvo aptartos projekto naujovės ir eiga. Dalyviai gėrėjosi Japonijos ambasadoriaus Lietuvoje žmonos Yuko Yamasaki japoniškų eilėraščių dainavimu (Shigin), išklausė VU Filosofijos fakulteto, Azijos ir transkultūrinių studijų instituto japonologijos lektorės, vertėjos Jurgitos Ignotienės pranešimą apie  japonų literatūrą, dalyvavo interaktyvioje diskusijoje apie japonų teatro žanrus, kurią moderavo teatro vadovė, režisierė ir aktorė Margo Karachanianc-Sirusienė. Po japoniškų sumuštinių – katsusando – degustavimo visi projekto dalyviai skaitė ir iliustravo japonų pasakas.
Visus, kurie susidomėjo projektu „Wabi sabi“, kviečiame kreiptis į gimnazijos technologijų mokytojus dėl dalyvavimo kitose projekto veiklose.
Veda Martinaitienė
Birštono gimnazijos technologijų mokytoja metodininkė

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *