Birštono „Bočiams“ ir toliau vadovaus Julija Barutienė

Tai, kad Birštono „Bočių“ bendrijos nariai naujai trejų metų kadencijai pirmininke vėl išrinko trylika metų šias pareigas einančią Juliją Barutienę, liudija apie tai, kad jie pritaria bendrijos veiklai, tiki ir pasitiki savo vadove. Tą jie patvirtino ir pritardami veiklos bei revizijos komisijos ataskaitoms.
O gyveno ir gyvena Birštono „bočiai“ tikrai turiningai ir įdomiai. Tai buvo akivaizdu ir iš pirmininkės pateiktos ataskaitos, ir iš vėliau sekusių pirmininkės pavaduotojos Aldonos Mildos Valatkienės komentarų prie vaizdinės medžiagos. Per praėjusius ataskaitinius trejus metus birštoniškiai daug keliavo po Lietuvą, kelionės maršrutai juos nuvedė ir į Lenkiją, Baltarusiją. Daug bičiulių jie sulaukė ir pas save. Birštone svečiavosi Elektrėnų, Jonavos, Telšių, Kretingos, Marijampolės ir kitų rajonų bei miestų „Bočių“ bendrijos nariai – iš viso per 1000 senjorų naujai pažino mūsų kurortą, kurį šeimininkai pristato su didele meile bei pasididžiavimu.
Birštono „Bočiai“ dalyvauja visų valstybinių dienų minėjimuose ir patys rengia šventes, konkursus, poezijos skaitymus, varžybas, įvairias akcijas ir džiugina naujomis iniciatyvomis. Kartu su darželinukais prieš Vėlines jie aplanko senąsias kurorto kapines, tvarko Gudakalnio ir kitas seniūnijoje esančias, kad ir neveikiančias kapinaites. Pasak Julijos Barutienės, kapinių lankymas kaskart tampa tikromis dvasingumo valandėlėmis. Kaip ir sergančių, vienišų bendrijos narių lankymas, pabendravimas su jais.
Birštono „Bočiai“ nuolat dalyvauja įvairių programų užsiėmimuose, konferencijose, gilina kompiuterinio raštingumo žinias bibliotekoje. Juos taip pat gali sutikti visose talkose, ten, kur jie gali padėti ir prisidėti ir kur jiems tiesiog gera būti kartu.
Tai tik kelios iš veiklų, kuriomis gali pasidžiaugti bendrijos nariai, patys švytintys optimizmu ir kitus juo užkrečiantys. Nepamirštas nė vieno iš jų jubiliejinis gimtadienis ar kita išskirtinė proga. Ir šio ataskaitinio susirinkimo metu pirmiausia buvo pagerbti išėjusieji Anapilin bičiuliai, o paskui pasveikinti šių metų jubiliatai. Jų buvo net trisdešimt. Jubiliatus kartu su bendrijos valdybos nariais Seimo nario ir žemės ūkio ministro vardu sveikino ir parlamentaro padėjėja Valė Petkevičienė. Šventėje būta ir daugiau padėkų, sveikinimų, išrinkta nauja valdyba, tarp kurios narių – dauguma dirbusiųjų ir ataskaitiniu laikotarpiu.
Po ataskaitų aptarimo, rinkimų, kurie, beje, neužtruko, laukė kalėdinių giesmių koncertas ir jaukus pabendravimas prie adventinių vaišių stalo.

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *