Auga gabios matematikės

„Ąžuolo“ progimnazijos matematikos vyr. mokytoja Irutė Galinienė džiaugiasi tuo, kad 7 c klasėje turi mokinių, kurie demonstruoja aukštesnius matematikos gebėjimus. Miglė Dobilaitė ir Greta Jevstignejevaitė savo pasiekimais paneigia iš anksčiau susidariusį stereotipą, kad berniukų matematinis raštingumas aukštesnis nei mergaičių.

Viena iš mokytojos mokinių Miglė Dobilaitė pasižymi meniniais gebėjimais, yra mokyklinio teatro aktorė, tuo pat metu ji yra ir puiki matematikė, garsinanti progimnaziją šio dalyko konkursuose. Nuo penktosios klasės  mokinė yra rajoninės jaunųjų matematikų 5–12 klasių prizinių vietų laimėtoja.  Šeštoje klasėje dalyvavo  Lietuvos moksleivių 6–8 klasių respublikinėje jaunųjų matematikų olimpiadoje Šiauliuose. Tuomet jai iki prizinės vietos pritrūko trijų taškų ir liko ketvirta.
Šiais mokslo metais pirmą kartą Miglė pabandė dalyvauti „Kings“ matematikos olimpiadoje. Rudens sesijos kvalifikaciniame ture internetu surinkusi 100 proc. taškų, ji pateko į finalinį turą, kur tarp septintų klasių mokinių už atliktas užduotis surinko 81 proc. taškų. Nuo penktos klasės mokinė dalyvauja edukaciniame matematikos konkurse „Olympis“. Kiekvienos sesijos metu Miglė buvo apdovanota pirmo laipsnio diplomais ir šioje sesijoje ji surinko 89 proc. taškų. Lapkričio 30 dieną Miglė atstovavo mokyklai Kauno technologijos universiteto organizuotoje nacionalinėje 5–8 klasių mokinių matematikos olimpiadoje, kurioje tarp 131 dalyvio liko 21-a ir užėmė šeštą vietą. Dalyvaudama olimpiadose jaunoji matematikė įgyja daugiau pasitikėjimo savimi, išmoksta konkuruoti, tobulina akademinius įgūdžius. 
Konkurse „Olympis“ dalyvavo ir kita septintokė Greta Jevstignejevaitė, tarp bendraamžių ji surinko net 96 proc. taškų ir pelnė pirmo laipsnio diplomą bei medalį.
Mokytojos I.Galinienės teigimu, tai atsakingo ir stropaus darbo kiekvienoje pamokoje ir savarankiško darbo namuose rezultatas. Siekdama sudominti moksleives ir ugdyti jų matematinius gebėjimus, ji Miglei ir Gretai pasiūlo įvairesnių, netradicinių uždavinių.
 Miglei patinka tos užduotys, kuriose reikia pasukti galvą, ieškant originalaus sprendimo, tiesa, ne visais atvejais gauna teisingą atsakymą. Tačiau ji jaučia, kad su kiekviena įveikta užduotimi įgyja vis daugiau žinių. Miglė matematikos užduotimis sudomino ir klasės draugę Gretą.
Gretai taipogi patinka, pasitelkiant loginį mąstymą ir turimas žinias, spręsti nežinomus matematikos uždavinius, gilintis į šio dalyko slėpinius.
Kitais metais abi septintokės dalyvaus tarptautiniame matematikos konkurse „Kengūra 2020“, matematikos olimpiadoje „Kings”, edukaciniame matematikos konkurse „Olympis”, rajoninėje 5–12 klasių jaunųjų matematikų olimpiadoje. Be abejo, sieks kuo geresnių rezultatų.
Dalės Lazauskienės nuotrauka

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *