Prienuose prasideda Kalėdų laukimas

Nors praėjusį penktadienį oras labiau priminė rudenį nei žiemą, tačiau pasitikti Kalėdų į Prienų aikštę atėjo ir maži, ir dideli miesto gyventojai. Čia, pačioje miesto širdyje, tradiciškai įžiebta kalėdinė eglė, paskelbianti apie Prienuose prasidedantį didžiųjų metų švenčių laukimą.


Kaip ir kasmet, Prienai papuošė tikrą, dirbtinai nesuformuotą, žaliaskarę – tuo ji ir išsiskiria nuo kitų Lietuvos miestų eglučių, kurias kiekvienais metais žmonės reitinguoja neoficialiuose eglučių konkursuose. Jau kuris laikas mieste gyvuoja tradicija, jog šis kalėdinis simbolis – tai žmonių ar įstaigų dovana Prienams, o šiais metais šią gražią tradiciją pratęsė Janina ir Kazimieras Radzevičiai, padovanoję miestui eglę, kuri Radzevičių priežiūroje augo nuo 1988 metų.
Už norą dalintis Radzevičiams dėkojo Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas, kuris kartu su seniūno pavaduotoja Janina Armoniene artėjančių švenčių proga taip pat sveikino ir susirinkusiuosius. Jie miestelėnams linkėjo sveikatos, šypsenų ir, svarbiausia, sutikti šventes jaukiai, su artimais žmonėmis.
Primenant, jog šv. Kalėdos – tai ne tik dovanos, bet ir geri darbai, šventėje vyko akcija „Maltiečių sriuba“. Gerą nuotaiką žiūrovams dovanojo „Lietuvos balsas. Vaikai“ nugalėtoja Milėja Stankevičiūtė, Prienų meno mokyklos vokalinis ansamblis „Vitaminas D“ (vad. Daiva Radzevičienė), vokalinis ansamblis „Aksomas“, Kalėdų senelis ir šventinis fejerverkas.
Rimantė Jančauskaitė

Rubrikoje Aktualijos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *