Organizavo prevencines kontrolės priemones

Kiekvienais metais gruodžio 3-iąją pasaulis mini Tarptautinę žmonių su negalia dieną, kurią 1992 m. pabaigoje paskelbė Jungtinių Tautų Organizacija. Ši diena skirta priminti visuomenei apie neįgalių žmonių problemas ir lygių teisių užtikrinimą. Visi bendruomenės nariai yra vienodai svarbūs ir reikalingi, tačiau mes vertiname sunkumus, su kuriais susiduria neįgalieji ir jų artimieji. Minėdami Tarptautinę žmonių su negalia dieną turime progą susiburti ir skatinti visuomenę būti tolerantiškesnę ir sąmoningesnę.
Birštono policijos komisariato pareigūnai Tarptautinę žmonių su negalia dieną minėjo organizuodami prevencines kontrolės priemones.
Prie prekybos centrų, kitų viešosios paskirties pastatų policijos pareigūnai kontroliavo, ar transporto priemonių vairuotojai nepažeidžia Kelių eismo taisyklių ir nepalieka automobilių neįgaliesiems įrengtose automobilių stovėjimo vietose neturėdami skiriamojo ženklo „Neįgalusis“ arba neįgalių asmenų automobilių statymo kortelės. Per dieną Birštono mieste nustatyti 6 asmenys, kurie paliko stovėti automobilius neįgaliesiems skirtose vietose, jiems surašyti administracinių nusižengimų protokolai.
Primename, kad tokio pobūdžio pažeidimas asmeniui gali užtraukti administracinę atsakomybę – baudą nuo 30 iki 90 eurų.
Alytaus apskr. VPK Birštono PK informacija

Rubrikoje Teisėsauga. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *