Folkloro grupei „Akacija“ – 25-eri

Liaudies daina mus lydi visą gyvenimą. Vargu ar rastume žmogų, augusį be lopšinių, šmaikščių žaidimų ar nepatyrusį gaivinančio liaudies dainos poveikio. Ne be reikalo Lietuva vadinama dainų kraštu. Lapkričio 22 d. Šilavoto laisvalaikio salėje vyko Prienų kultūros ir laisvalaikio centro folkloro kolektyvų sambūris „Per gyvenimą su daina“, skirtas folkloro grupės „Akacija“ kūrybinės veiklos 25-mečiui.


Sambūrį pradėjo jubiliejų švenčianti folkloro grupė „Akacija“ (vad. Saulė Blėdienė). Programoje buvo apžvelgtas kolektyvo nueitas kūrybinės veiklos kelias, kurį lydėjo atliekamos dainos. Kūrybinę veiklą priminė demonstruojamos skaidrės. Per 25 gyvavimo metus kolektyvas daugybę kartų dalyvavo seniūnijos, bendruomenių bei rajoniniuose renginiuose ir šventėse. „Akacija“ puoselėja ir saugo krašto savitumą, yra parengusi nemažai teminių programų. 2018 m. dalyvavome Lietuvos šimtmečio dainų šventėje „Vardan tos…“ ir pristatėme programą apie Šilavoto krašto šviesuolį kun. Antaną Radušį. 2018 m. folkloro grupei „Akacija“ buvo suteikta II mėgėjų meno kolektyvų kategorija. Šiais metais kolektyvas pasipuošė naujais tautiniais kostiumais, kuriuos įsigijome bendradarbiaudami su Piliakalnio bendruomenės centru iš vykdomo projekto pagal Vietos plėtros strategijos priemonę „Kultūros savitumo išsaugojimas, tradicijų tęstinumas“ lėšų.
Pasveikinti kolektyvo susirinko gausus būrys svečių ir draugų. Prienų rajono savivaldybės administracijos direktorė Jūratė Zailskienė ir Kultūros, sporto ir jaunimo skyriaus vedėjas Rimantas Šiugždinis linkėjo niekada nepritrūkti kūrybos džiaugsmo, entuziazmo ir sėkmės. Už ilgametį dalyvavimą folkloro grupės veikloje Administracijos direktorė Jūratė Zailskienė įteikė padėkas Danutei Liorentienei, Danutei Petraškienei ir Saulei Blėdienei. Prienų kultūros ir laisvalaikio centro direktorė Virginija Naudžiūtė ir direktorės pavaduotoja Ligita Gediminienė gražaus jubiliejaus proga linkėjo puoselėti bei saugoti etninę kultūrą, o kolektyvo nariams Kristinai Matusevičienei, Aldonai Marčiulaitienei, Vytautui Petraškai, Reginai Vilčinskienei, Kazei Dabrišienei ir Genovaitei Lekavičienei įteikė padėkas. Daug šiltų ir gražių sveikinimo žodžių išsakė Šilavoto seniūnijos seniūnė Neringa Pikčilingienė, Šilavoto pagrindinės mokyklos direktorė Valentina Radzevičienė, bendruomenių atstovai.
Šventę tęsė kolektyvo draugai: Prienų kultūros ir laisvalaikio centro folkloro grupė „Gija“ (vad. Dalė Zagurskienė), Ašmintos laisvalaikio salės folkloro grupė „Ošvenčia“ (vad. Rima Vilkienė) ir Pakuonio laisvalaikio salės folkloro grupė „Obelėlė“ (vad. Renata Žibienė). Skambėjo melodingos liaudies dainos, liejosi nuoširdūs sveikinimai ir linkėjimai. Visus sambūrio dalyvius sutelkė bendrai dainuojama liaudies daina – neišsenkanti mūsų kultūros versmė, gaivinanti, nepaliekanti abejingų.
Dėkojame visiems sambūrio „Per gyvenimą su daina“ dalyviams ir tikime, kad liaudies dainos, perduodamos iš kartos į kartą, skambės dar ilgai.
Saulė Blėdienė
Šilavoto laisvalaikio salės kultūrinių renginių organizatorė

Rubrikoje Seniūnijose. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *