Birštono gimnazija atrinkta į geriausiųjų dešimtuką

Siekiant skatinti mokinių su sveikata susijusių naudingų įpročių, vertybių ir elgesio formavimąsi, Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, Sveikatos apsaugos ministerija, Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras bei Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centras lapkričio 26 d. organizavo konferenciją „Vaikų sveikatos stiprinimas mokykloje, iniciatyva „Aktyviai, draugiškai, sveikai“.
Konferencijos dalyvius sveikino nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos mokiniai. Sveikinimo žodžius konferencijos dalyviams tarė švietimo, mokslo ir sporto viceministrė Kornelija Tiesnesytė, sveikatos apsaugos viceministrė Lina Jaruševičienė. Buvo išklausyti keli pranešimai, jų temos – vaikų sveikatos stiprinimas mokyklose ir lopšeliuose-darželiuose, prasmingo gyvenimo pamokos literatūroje ir tautosakoje, sveikatingumo ugdymas ateities Bendrosiose programose, fizinio aktyvumo ugdymas. Taip pat buvo pristatyta iniciatyva „Aktyviai, draugiškai, sveikai“, kurios renginiuose 2019 m. rugsėjo–spalio mėnesiais dalyvavo 228 ugdymo įstaigos iš 48 savivaldybių, apdovanotos aktyviausiai į šią iniciatyvą įsitraukusios mokyklų bendruomenės. Tarp apdovanotųjų – ir Birštono gimnazija.
Mokyklų bendruomenės iniciatyvos metu didesnį dėmesį skyrė judėjimui, klimatui ir sveikatai, vaisių ir daržovių vartojimo skatinimui ir kitoms veikloms.
„Birštono versmių“ informacija

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *