Šiaurės šalių bibliotekų savaitės renginiai

Lapkričio 12 d. Šiaurės šalių bibliotekų savaitė pakvietė vaikus į edukacines dirbtuvėles „Dovana Pepės gimtadieniui“.


Prisimindami savo gimtadienių ir knygoje A. Lindgren „Pepė Ilgakojinė“ aprašytą Pepės gimtadienio šventės ritualą, kalbėdami apie šventes, jų įvairovę, vieni rašė Pepei sveikinimo laišką, kiti kūrė atvirukus, knygų skirtukus, knygeles. Svečių korteles atstojo geltoni beržo lapeliai, o, pristatant savo kūrinius, aplink tvyrojo tikra gimtadienio nuotaika.
Į literatūrinius skaitymus „Sofijos pasaulis“ rinkosi ir Birštono gimnazijos devintokai, lydimi mokytojos Dainos Vyšniauskienės. Jie domėjosi literatūrine paroda „Šiaurės šalių literatūros magija“. Plevenant žvakelės liepsnelei, aptarus šios bibliotekų savaitės tikslus, šių metų temą „Šventės Šiaurėje“, pristačius knygos „Sofijos pasaulis“ autorių J. Gaarder, skaityta ir aptarta ištrauka iš šios knygos „Mitai“, dalyvauta mokytojos Dainos paruoštoje viktorinoje. Skaityta ištrauka kėlė mintis, kad įvairių tautų pasaulėjauta, senieji tikėjimai, pastangos suvokti ir įprasminti supantį pasaulį labai panašūs, rėmėsi gyvenimo išmintimi.
Lapkričio 14 d. Birštono gimnazijos mokiniai, lydimi mokytojų Vilmos Skiauterienės ir Dainos Vyšniauskienės, bei kiti bibliotekos lankytojai atvyko į susitikimą su leidyklos „Gelmės“ atstovėmis ir žurnaliste, rašytoja, scenariste, vertėja Gintare Adomaityte. Viešnios kalbėjo apie svarbiausius jiems patikusius Šiaurės ir kitų šalių kūrinius, autorius, pristatė „Gelmių“ leidyklos knygas ir tik ką Gintarės verstą N.Daševskajos knygą „Pavasario sonata“.
Už lango dulksnojantis melsvai pilkas rudeniškas lietus tarsi kvietė pasiimti iš bibliotekos gerą knygą, prisėsti šiltame kambary, atsiversti ją ir atsiduoti skaitymo magijai, panirti į aprašomos šalies aromatą, patirti kitų gyvenimus ir išgyvenimus…
Birštono viešosios
bibliotekos informacija

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *