Susitikimas su rašytojomis bibliotekoje

Lapkričio 19 d. Prienų Justino Marcinkevičiaus viešojoje bibliotekoje svečiavosi trys žavios, originalios ir kūrybiškos moterys, populiarių romanų autorės Irena Buivydaitė-Kupčinskienė, Jolita Herlyn ir Gina Viliūnė.


Asociacijos LATGA duomenimis, šių rašytojų knygos nuolat patenka į skaitomiausios lietuvių grožinės literatūros sąrašus, o knygy-nuose – į perkamiausių knygų lentynas, todėl į susitikimą su šiomis rašytojomis bibliotekoje susirinko gausus būrys jų kūrybos gerbėjų. Susitikimo su skaitytojais metu rašytojos pasakojo apie kūrybą, santykį su knygų herojais ir apie save.
Prozininkė, vertėja, 13 knygų autorė Irena Buivydaitė-Kupčinskienė gimė ir užaugo Šiauliuose, studijavo anglų kalbą ir literatūrą Vilniaus universitete. Gyvena su šeima Alytuje, dėsto anglų kalbą Alytaus kolegijoje, verčia grožinę ir populiariąją literatūrą, rašo romanus. „Rašymas man tikrai ne darbas, o hobis ir malonumas. Rašydama įsijaučiu į savo herojų būsenas, išgyvenu ir džiaugiuosi kartu su jais, galiu gyventi ne tik savo, bet ir kitus, įdomesnius ar dramatiškesnius, gyvenimus. Tai labai paįvairina mano pačios kasdienybę“, – prisipažino rašytoja.
Jolita Herlyn romanus pradėjo rašyti su šeima apsigyvenusi Hamburge. Praeityje palikusi filosofijos dėstytojos, valdininkės, žurnalistės, televizijos laidų vedėjos ir rinkodaros specialistės karjerą, ji ėmė kurti istorijas, kurių herojės – moterys, ieškančios savo kelio, mylinčios ir abejojančios, klystančios, bet nepalūžtančios. Septintasis, naujausias autorės romanas „Veidu į saulę“ persmelktas egzotiškų Meksikos vaizdų ir tradicijų. Švelnios moteriškos kūrybos niuansus puikiai apibūdina šie Jolitos Herlyn žodžiai: „Rašau apie moterį ir jos kelią, apie vyrus jos gyvenime, apie meilę, kuri nuskraidina į džiaugsmo aukštikalnes ir neretai nubloškia į skausmo bedugnę, apie ilgesį, laimės paieškas ir dar apie daugelį dalykų, kurie vadinami vienu žodžiu –„Gyvenimu“.
Šešių istorinių romanų ir vaikiškos knygelės „Smiltės ir Vėjaus kelionė po Baltijos jūrą“ autorė Gina Viliūnė jau daug metų domisi gimtojo Vilniaus bei Lietuvos istorija, yra profesionali Vilniaus gidė – veda ekskursijas, rašo straipsnius žurnalams, yra knygos „Vilniaus šventovės“ bendraautorė. „Pradėjau rašyti kaip gidė. Mano knygos – tarsi ekskursija, – sako Gina Viliūnė. – Istoriniai romanai – tai galimybė keliauti laiku ir pamatyti tas pačias, pažįstamas vietas kitoje epochoje, sutikti vadovėliuose aprašytas asmenybes, pasigilinti, kodėl atsitiko vieni ar kiti įvykiai.“
Šias tris rašytojas vienija draugystė, nes, anot Ginos Viliūnės, „per moterų bičiulystę atsiranda nauja gyvenimo kokybė“. O visų trijų autorių kūrybą jungianti gija – laikui ir atstumui nepavaldi meilė bei išskirtiniai, stiprūs moteriški personažai.
Renginys organizuotas įgyvendinant projektą „Gurmanų restoranas. Dienos pietūs: šviežia knyga 17.00“. Projektas finansuojamas Lietuvos kultūros tarybos ir Prienų rajono savivaldybės lėšomis.
Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos informacija

Rubrikoje Kultūra. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *