Mokosi padėti specialiųjų ugdymosi poreikių turintiems vaikams

Lapkričio 11- 16 dienomis Prienų „Žiburio“ gimnazijos komanda, kurią sudarė gimnazistės Gabija Kuncaitė, Ieva Stankevičiūtė, Auksė Bartuškaitė, Ignas Malinauskas, direktorė Irma Kačinauskienė, mokytoja Ilona Rasimavičienė, dalyvavo Erasmus+ projekte „HELP: Handicap for Education and Learning Progress“ („PAGALBA: specialiųjų ugdymosi poreikių vaikų integracija švietimo ir mokymosi pažangai“) Cittanovos mieste, Italijoje. Tai trečiasis projekto susitikimas, pirmieji du vyko Prancūzijoje ir Bulgarijoje, kur taip pat dalyvavo mūsų mokyklos komandos.


Projekto dalyviai pristatinėjo savo įžvalgas apie specialiųjų ugdymosi poreikių vaikus ir jų mokymą(si) savo mokyklose ir šalyse, klausėsi paskaitos „Neįgalumas ir integracija Italijos mokyklose“, kurią vedė profesorius psichologas Alessandro Petronio, visos komandos dirbo grupėse, atsakinėjo į profesoriaus pateiktus klausimus, pristatė savo nuomonę.
Rosarno mieste Meno terapijos centre aplankėme ir stebėjome meno terapijos užsiėmimą neįgaliems ir specialiųjų poreikių vaikams, taip pat lankėmės Polistenos mieste veikiančioje „Arcobaleno“ įstaigoje, kurioje savanoriai vykdo įvairias veiklas kartu su neįgaliaisiais žmonėmis.
Projekto dalyviai buvo supažindinti su Kalabrijos regiono kultūrinėmis, meninėmis vertybėmis, folkloriniais šokiais, apžvelgė gamtovaizdį. Turėjo puikią galimybę aplankyti Locri archeologijos muziejų, Magna Graecia Nacionalinį muziejų, žinomiausias ir seniausias šio krašto katedras.
Ketvirtasis, baigiamasis projekto susitikimas įvyks mūsų mokykloje pavasarį, kovo 30 d. – balandžio 4 d.
Ilona Rasimavičienė

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *