Knygos pristatymas kitaip…

Vaikų ir jaunimo nenoras skaityti yra didžiausia šiandienos tėvų ir mokytojų problema. Vis aktualesniu tampa klausimas, kaip sudominti vaiką, kad jis pamiltų knygą, kaip atrasti tą nepramintą takelį į vaiko širdelę, kad jis pajustų skaitymo džiaugsmą.


Lapkričio 8-osios rytą Naujosios Ūtos pagrindinės mokyklos ikimokyklinio ir pradinio ugdymo mokiniai ir jų mokytojos A.Jasukaitienė, D.Kandrotienė ir G.Rutkauskienė susirinko į Naujosios Ūtos biblioteką, kur vyko susitikimas su rašytoja R.Bidviene. Pasitarus su Naujosios Ūtos pagrindinės mokyklos mokytoja V.Zablackiene ir knygos autore, nutarėme knygos pristatymą parengti kitaip. Sumanymas buvo toks: pradinių klasių mokiniai skaitė po eilėraštį iš autorės knygutės, kurį palydėdavo klausimas. Vaikučiai atsakinėjo. Tokį „bandymą“ lydėjo ir balsavimas už kiekvieno perskaitytą eilėraštį. Renginį vedė mokytoja V.Zablackienė ir 1-osios klasės mokinė L.Milušauskaitė. Buvo sumuojami balsai, kuris gražiausiai perskaitė, „teisėjavo“ mokytoja D.Kandrotienė.
Renginio metu ikimokyklinio ugdymo vaikučiai pristatė savo piešinių parodą „Rudenėlis“. Knygos autorė taip pat paskaitė keletą eilėraščių iš savo naujausios knygutės „Baltakartis“, papasakojo, kaip gimė knygutė, atsakinėjo į vaikų užduodamus klausimus. Taip linksmai aptarę knygą, mokiniai, ją skaitydami, galės palyginti, kaip ją įsivaizdavo savo mintyse ir kas tikrai joje yra rašoma. Tai toks buvo pabandymas pristatyti knygą kitaip…
Zuzana Suchorukovienė

Rubrikoje Seniūnijose. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *