Birštone duris atvėrė nauja jaunimo erdvė

Suprasdamos jaunų žmonių reikšmę visuomenėje, savivaldybės vis dažniau atsigręžia į jaunimą, jų poreikius ir interesus. Siekiant patraukti jaunus žmones iš gatvių, ir dideliuose, ir mažuose miestuose kuriasi jaunimo klubai, atviros erdvės. Birštone atidaryta nauja jaunimo erdvė, įsikūrusi Birštono pirminės sveikatos priežiūros centro pastate, kurioje jaunimas galės leisti laiką kiekvieną ketvirtadienį nuo 16 iki 20 valandos.


Tiesa, kurortas jau turėjo tokią vietą, kuri buvo įsikūrusi Birštono kultūros centre, tačiau, pasak Jaunimo klubo direktoriaus Helmano Lik, net ir labai stengiantis dirbti nepertraukiamai, kartais Kultūros centre veiklą sustabdydavo įvairūs renginiai, konferencijos. Šiemet prasmingai iniciatyvai įgyvendinti pasirinktos naujos patalpos. Jaunimo klubo direktoriaus teigimu, praėjusių metų patirtis kalba pati už save: gausus lankomumas rodo, jog tokia vieta miestui tikrai reikalinga.
Pagrindinis atviros erdvės tikslas – sukurti jaunimui saugią ir jaukią aplinką leisti laisvą laiką, todėl čia laukiami visi, ne tik jaunimo klubo nariai. Anot Helmano Lik, bene pagrindinė priežastis, skatinanti jaunimą lankytis šioje erdvėje – galimybė jaustis laisvai: jie gali kada nori ateiti, kada nori išeiti, niekas jiems netrukdo, nemoralizuoja ir neklausinėja. „Jeigu tu esi atviras su jaunimu ir bendrauji, kaip su sau lygiais žmonėmis, jie noriai lankosi, aktyviai įsitraukia į įvairias veiklas“, – sako jaunimo klubo direktorius.
Paklaustas, ko jaunimas gali tikėtis iš šios vietos, Helmanas net nedvejodamas pažėrė gausybę privalumų: saugi, nemokama, neįpareigojanti vieta, draugiškai nusiteikę darbuotojai, pramogos, žaidimai, įvairūs mokymai. Pasak jo, praėjusiais metais itin pasiteisino įvairūs projektai: CV rengimo, jaunimo darbuotojų mokymai, išvažiuojamosios ekskursijos, todėl panašių iniciatyvų galima tikėtis ir ateinančiais metais: „Stengiamės daryti tai, kas jaunimui yra įdomu ir naudinga, todėl dažnai klausiame jaunų žmonių, ko jiems reikia ir kokių renginių trūksta“, – pasakojo Helmanas Lik.
Jaunimui skirtos erdvės dažnai orientuojasi į prasmingą laisvalaikio praleidimo būdą, todėl glaudžiai bendradarbiaujama su kitomis savivaldybėmis ir organizacijomis. Kurį laiką kartu su Helmanu Birštono jaunimo erdvėje dirbs vienos iš pirmųjų jaunimo veiklos organizacijų VšĮ „Actio Catholica Patria“ Lietuvoje vadovė Kristina Mačiulytė.
Kerpant simbolinę atidarymo juostą, Birštono savaivaldybės merė Nijolė Dirginčienė jaunimui linkėjo sėkmės ir kūrybingų idėjų. Naujų erdvių atidarymo šventėje taip pat dalyvavo Jaunimo reikalų departamento prie SADM direktorius Jonas Laniauskas su darbuotojomis, Birštono savivaldybės įstaigų vadovai, Bendruomenių atstovai, savivaldybės Tarybos Jaunimo reikalų tarybos nariai ir kiti garbūs svečiai. Kadaise patys svajoję apie vietą, kurioje galėtų burtis jaunimas, jaunimo reikalų koordinatorė Žaneta Židonienė ir jaunimo klubo direktorius Helmanas Lik atidarymo šventės metu dėkojo visiems, prisidėjusiems prie idėjos realizavimo, o labiausiai – Birštono savivaldybei už suteiktas patalpas.
Rimantė Jančauskaitė

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *